Türkiye 23. Uluslararası Kömür Kongresi ve Sergisi başladı. TMMOB Maden Mühendisleri Odası tarafından Zonguldak'ta, çeşitli ülkelerden akademisyenlerin katılımıyla düzenlenen 23. Uluslararası Kömür Kongresi ve Sergisi açıldı.

Dedeman Otel'de düzenlenen kongreye Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, BEUN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Hakan Kurtoğlu, Baro Başkanı Türker Kapkaç, TTK Genel Müdürü Muammer Kiraz ve Genel Müdür Yardımcıları, GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil ve Genel Başkan Yardımcıları, CHP İl Başkanı Devrim Dural, İyi Parti İl Başkanı Erdal Gülay, Maden Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Yüksel, efektör temsilcileri ve davetli topluluğu katıldı.

Kongrenin açılışında, CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz konuşma yaptı;

“ TAŞKÖMÜRÜ ÜRETMEK MECBURİYETTİR” 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, taşkömürü üretiminin mecburi olduğunu ifade etti. Taşkömürü üretiminin %97’sinin ithal %3’ünün yerli üretim olduğunu ifade eden Yavuzyılmaz, demirden çelik üretimine de değindi. 

Konuşmaların ardından serginin açılışı gerçekleştirildi. Stantlar tek tek gezilerek bildiler alındı. 

Öğleden sonraki programda ise Zonguldak'ta Madencilik Eğitiminin 100 Yılı ve Bir Facianın Anatomisi: Amasra Maden Kazası konulu sunum yapıldı ve ardından “Maden İşyerlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliği ve Uygulamada Yeraltı Kömür Madenciliğinde Yaşanan Aksaklıklar” konulu panel düzenlendi.

Muhabir: Neriman Dengiz