Bir ülke düşünün, ülke ile ilgili olan veriler bir birini tutmuyor. Her mecrada farklı bir rakam açıklanıyor ve mantıkla baktığınızda bir biriyle örtüşmesini bekliyorsunuz ama öyle olmuyor. Birileri ya tamamen yanlış hesap yapıyor ve bunu kontrol edecek bir sistem yok. Yada bu kargaşa bazılarının işine geliyor diye ses çıkarılmıyor.
 Az sonra aktaracağım verilere sizde ulaşabilirsiniz. Devlet sırrı değil. Devletin güvenlik zafiyeti doğuracak alanında rakamlar değil, ülkedeki konut stoku, konut sayısı ve ev sahibi/kiracı sayıları. Bazı veriler geçen yıldan bazıları bu yılın ilk çeyreğinden. Ancak aradaki rakamsal fark hiçbir mantıkla izah edilemez noktada.
 Ülkemizde 38 milyon 400 bin konut var. 13 milyon 200 bin aile kendi evinde oturuyor. Ülkemizde 6 milyon aile kiracı konumunda. 2 milyon konut tamamlanmamış ama bu biten konutların arasında mı sayılmış belli değil. Böyle bir veri paylaşımı yok. Şimdi bu 2 milyon konutu düşüp, kendi evinde oturanları çıkarırsak, ülkemizde “kiralık” statüsünde 23 milyon 200 bin konut bulunması gerekiyor. Açıklanan kiracı sayısı 6 milyon. Peki geriye kalan 17 milyon konutta kimler oturuyor? Bazı ailelerin yazlığı kışlığı( bağ evi ) falan derken 2 konutu işgal ettiğini düşünelim. Rakamlar yine örtüşmüyor. 4 milyon konut için mantıklı bir izah çıkmıyor.
Aklıma şu geliyor. Bu 4 milyon konutta sığınmacılar oturuyor ama onların ülkemizde hiçbir resmi işte kayıt zorunluluğu olmadığı için mi verilerde görülmüyorlar! Diyeceksiniz ki nasıl resmi kayıt zorunluluğu yok? İşyeri açıyorlar vergi vermiyorlar mı? İşçi olarak çalıştıkları işlerde SGK kayıtları yapılıyor mu? Biz aynı kent içinde dahi bir evden başka bir eve taşınsak 6 ay içinde ADRES DEĞİŞİKLİĞİNİ nüfus müdürlüklerine bildirmek zorundayız. Yoksa para cezası var. Aynı uygulama bu sığınmacılarda yapılıyor mu? Örneğin bir hanede kaç kişi yaşıyorlar, son yıllarda doğum kaynaklı kaç kişi olmuşlar, herhangi bir kayıt tutuluyor mu* benim ki aptalca bir merak. Bizler 6 ayda cezaya çarptırılırken onlar yalnızca üreyip çoğalmakla mı meşguller?
 Son 5 yılda ev kiralarının yüzde 500/800 arttığı ülkemde bu artışın sebebi hikmeti ne? Ülkedeki toplam konut sayısı çekirdek aileye bölündüğünde 150 milyon insana yetecek kadar konut stokunun olduğu bir gerçek. Üstelik bu yıl içinde bitmesi planlanan 2 milyondan fazla konutu hesaba dahi katmıyorum.
 Çok uyanık birileri TÜRK halkından bir şeyleri mi saklıyor diye aklıma şeytani onlarca soru geliyor ama yok canım o kadar hain bu topraklarda barınamaz diye kendimi teselli ediyorum.