Zonguldak’ın merkez ilçeye bağlı Birlik Mahallesi’ne, çelikten uzay kafes tekniğiyle yapılan yayaların kullanacağı modern köprünün montaj çalışmaları başladı. Birlik Mahallesi Değirmen Sokak’ta dayanıksız olduğundan dolayı tehlike arz etmesi sebebiyle, yıkılan eski yaya köprüsünün yerine kısa zamanda çelikten uzay kafes tekniğiyle  yeni köprü  yapılıyor. Yayaların kullanacağı 22.50 metre uzunluğunda ve 3.40 metre genişliğinde betonarme ayaklı modern köprünün, hizmete sokulması için vinç kullanılarak başlanılan çalışmalar sürüyor.
3 GÜN İÇİNDE BİTECEK

2,5 milyon lira yatırım bedeli ile inşa edilen ve  şantiyeden vinçle getirilen 2 modüler parçadan oluşan yeni köprü, korkuluklarının da monte edilmesiyle 3 gün sonra yayaların kullanımına açılacak. 

MAHALLEYE YAYA ULAŞIMI  KOLAY OLACAK

Yapılan yeni köprü uzay kafes tekniği sayesinde taşkınlardan zarar görmeyecek. Köprüyü Birlik, Çaydamar ve Karaelmas Mahalleri’nde yaşayan  vatandaşlar kullanacak.
MİLLETVEKİLİ TEŞEKKÜR  ETTİ
Köprünün hayırlı olması temennisinde bulunan Ak Parti Zonguldak vekili Muammer Avcı" Yatırımlarımın titizlikle hayata geçmesindeki özverili çalışmalarından dolayı DSİ Zonguldak Şube Müdürü Kürşat Coşkun Çolak, DSİ Genel Müdürlüğü’müze ve Bakanlık bürokratlarımıza şehrimiz adına teşekkür ediyorum. Zonguldak’ımıza hayırlı olsun."

Kaynak: HABER MERKEZİ