Zonguldak İl Genel Meclisi'nin ekim ayı 5. ve son birleşimi gerçekleştirildi.
İl Genel Meclisi Başkanı Nejdet Karaveli başkanlığınfa gerçekleştirilen birleşimde gündemdeki maddeler görüşülerek karara bağlandı.

Mecliste ilk olarak açılış ve yoklamanın ardından bir önceki oturma ait toplantı tutanak özeti okunarak oylandı ve gündemdeki maddenin görüşülmesine geçildi.

PİLOT KÖYLERDE YAĞMUR SUYU DEPOLAMA ALANI KURULACAK

 İl Özel İdaresi hizmet alanımızda bulunan köylerimizde yağmur suyundan faydalanmak için depolama yapılması ile ilgili Köylere Yönelik Hizmetler, Çevre ve Sağlık ile Ar-Ge Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları raporlar görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.
Buna göre dünyamızda ve ülkemizde son yıllarda küresel ısınma kaynaklı artan kuraklık nedeniyle köylerde yağmur suyu depolama tesislerinin kurulması kararlaştırıldı. Alınan karar ile birlikte ilk etapta her ilçeden birer pilot köy seçilecek ve bu köylerde yağmur suyu depolama tesisi kurulacak çalışmanın verimli olması halinde ise tüm köylerde bu program yaygınlaştırılacak.
Konu ile ilgili eğitim çalışmalarının başladığı belirtildi.

Mecliste son olarak ise Alaplı İlçesi, Çayköy Köyü hudutları dahilinde bulunan, kadastroda 118 ada, 14 parsel numarası ile kayıtlı taşınmaz üzerinde “Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanı” amaçlı 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı ile 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı ile ilgili İmar ve Bayındırlık, Plan ve Bütçe ile Sanayi ve Ticaret Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları raporlarının görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

KARAVELİ ÖZEL İDARE PERSONELİN MESAİ SAATLERİNE UYMASI KONUSUNDA UYARDI

Mecliste konuşan İl Özel Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, meclis üyesi Bahattin Yılmaz'ın Özel İdare personeli mesai saatlerini uymadığı konusundaki ikazını hatırlatarak bu konuda gereğini yapılmasını ve mesai saatleri uyulmasını talep etti. İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz'da Özel İdare personelinin kesinlikle mesai saatlerinde uyuduğunu hatta tatil bile yapmadan çalıştıklarını belirtti.


Gelecek toplantının gün ve saatinin belirlenmesiyle birleşim tamamlandı.

Kaynak: Ercan Demir