Zonguldakspor Basket 67 Takımı kurulduğu ilk yılda şampiyon olarak 1.lige, ikinci yılda ise yine Şampiyon olarak Süper Lig'e çıkma başarısını göstermişti.

Bu sezon Zonguldak'ı ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde temsil etme hakkı kazanan Zonguldakspor Basket 67 takımı gerektiği maddi desteği ve sponsor bulamadığı için kadro oluşturamadı.

Potanın Elmasları geçtiğimiz hafta Ormanspor  ile yapacağı maça takım kuramadığı için çıkmamıştı. Bu hafta oynaması gereken Fenerbahçe maçınada Basketbol Federasyonuna dilekçe vererek çıkmadı.

Üst üste iki maçına çıkmayan Zonguldakspor Basket 67 takımı Süper Lig'e başlamadan veda etti. Takımın lige girmesi için büyük çaba sarf eden Kulüp Başkanı Kanat Tan bir türlü destek bulamadı.

 Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kanat Tan bu zamana kadar kendilerine destek olan herkese teşekkür etti. Kanat Tan vedayı andıran açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

SÜPER LİG İÇİN GEREKLİ BÜTÇEYE ULAŞAMADIK 

"Takımımızın Süper Lig mücadelesine başlayabilmesi için yürüttüğümüz sponsorluk çalışmalarında, genel bütçemize önemli katkı sağlayacak olumlu yanıtlar almamızda desteklerini esirgemeyen Zonguldak Milletvekilimiz Sayın Deniz Yavuzyılmaz’a, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’na ve Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ahmet Eren’e en içten teşekkürlerimizi sunarız.

Ancak, yönetim olarak tam bir adanmışlıkla yürüttüğümüz tüm çabalara rağmen, Süper Lig için gerekli bütçeye ulaşamadığımızı ve bu sebeple Süper Lig'de yer alamadığımızı bir kez daha üzüntüyle saygıdeğer kamuoyuna bildiririz. Şanlı Zonguldakspor taraftarına ve halkına sahaya çıktığımız ilk günden itibaren verdiği muhteşem desteklerinden  ötürü ayrıca şükranlarımızı sunarız."


HAKAN YÜKSEL'E TEŞEKKÜR 

"İlk sezona başladığımız andan itibaren kulubümüze her türlü desteğini esirgemeyen Gençlik ve Spor İl Müdürümüz sayın Hakan Yüksel ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü çalışanlarına, aynı zamanda her anımızda yanımızda olan yerel basın mensubu arkadaşlarımıza sonsuz şükranlarımızı sunarız" .

SPONSORLARA TEŞEKKÜR 

"Kurulduğumuz ilk yıldan itibaren başarımıza ortak olup, yanımızda olan sağlık sponsorumuz Level Hospital , konaklama sponsorumuz İtm Travel ,su sponsorumuz Taşkesti su, yemek&catering sponsorumuz TT Bros ve medikal sponsorumuz Mediay şirketlerine bu zamana kadar verdikleri katkılardan dolayı şükranlarımızı sunarız."

Muhabir: Ercan Aygün