Alaplı Belediye Spor Kulübünün Bölgesel Amatör Lige (BAL) katılıp katılmama kararı ile ilgili toplantı düzenlendi.

Toplantıya, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Alaplı Belediyesi Başkan Yardımcısı Yaşar Çevik, Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Oktay, Alaplı Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Muharrem Gelgeç, Kent Konseyi Başkanı Yasin Ören, İş Adamları ve Alaplı Belediye Spor Kulübü yöneticileri katıldı.
Toplantıda konuşan, Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Oktay ve Alaplı Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Muharrem Gelgeç, Alaplı Belediye Spor Kulübüne iş adamlarının ve esnafların ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik nedenlerden dolayı destek veremeyecek duruma geldiklerini belirterek, “İş adamlarımız ve esnaflarımız ekonomik sıkıntılardan dolayı destek veremeyecek durumdalar. Geçen yıl ekonomik sıkıntılara rağmen ellerinden geldiğince maddi manevi her türlü desteği verdiler. Ancak bu yıl bu desteği vermeleri çok zor.” ifadesini kullandılar. 
"HİÇBİR FAALİYETİ YAPAMIYORUZ"
Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin ise, “Alaplı Belediyespor’un tarihinde ilk kez Bölgesel Amatör Lige (BAL) katılması bize nasip oldu. Geçtiğimiz sezon ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılara rağmen özverili iş adamlarımızın, sanayicilerimizin ve esnaflarımızın desteği ile ligde büyük bir başarı elde ederek şampiyonluğu kıl payı kaçırdık. Bu sezon öncesi Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Oktay, Alaplı Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Muharrem GELGEÇ’in de katıldığı toplantılarda oda başkanlarımızda ekonomik sıkıntılar nedeniyle iş adamlarımızın ve esnaflarımızın destek veremeyeceklerini dile getirdiler. İş adamlarımızın ve esnaflarımızın desteği olmadan lige katılmamız çok zor. Belediyespor’un bütçesinin bütün özverili çalışmalara rağmen bu gibi harcama kalemlerini yerine getirebilecek durumda olmaması ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik nedenler, futbolcu maliyetleri, deplasman giderlerinin çok yüksek olması ve Belediyelere getirilen Tasarruf Tedbirleri genelgesi kapsamında yapılan düzenlemeler nedeniyle Kulübümüze maddi anlamda destek veremeyecek duruma gelmiş bulunmaktayız. Yine bu yıl Tasarruf Tedbirleri genelgesi kapsamında Sünnet Şöleni ve Yağlı Pehlivan Güreşlerini yapamıyoruz. Alaplı Belediyespor Kulübü olarak bundan sonraki süreçte altyapımıza daha çok önem vererek Ülke futboluna yeni sporcular kazandırmak için çalışacağız. Ben öncelikle Kulübümüze maddi manevi destek veren tüm iş adamlarımıza, sanayicilerimize ve esnaflarımıza çok teşekkür ediyorum. Alaplı Belediye Spor Kulübü Yönetimi ve ilgili oda başkanları ile yapılan toplantı sonucunda alınan karar ile bu yıl kulübümüzün faaliyetlerini donduruyoruz”  dedi.

O takım ücreti yatırmadı: Lige katılmayacaklar O takım ücreti yatırmadı: Lige katılmayacaklar

Kaynak: Haber Merkezi