Zonguldak’ta Terakki Mahallesi sınırları içerisinde, 20 dönüm araziyi kapsayan ve kentin çehresini değiştirecek Lavuar Alanı Projesi'nin yüzde ellisi tamamlandı.
Projede zemin iyileştirme çalışmaları sona ererken, müze kısmının hafriyatı bitirildi.
Cam teras için yapılacak 1600 m2 lik alanın camları bayramdan sonra gelecek. 10+10+10 toplam 30mm kalınlıkta lamine kaymaz cam olarak hayata geçecek.
PROJE HEYECANLANDIRMAYA BAŞLADI
Bayramdan sonra ise ara geçiş yolu projede olmadığı için kapatılıp o kısımlarda da faaliyet başlayacak.
Büyük çoğunluğu zemin iyileştirme çalışması olan projenin ilerledikçe görünür bir hal kazanacak.
Projenin hayata geçmesiyle birlikte, Yer altında 4500 m2 koruma altında olan Lavuar binası, Dışarda 24m yüksekliğinde 3 adet koruma altında olan Lavuar Kuleleri, 1600 m2 yer altı silolarının üstüne yapılacak gezilebilir cam teras, 1500 m2 çelik ve betonarme karışık 2 katlı tasarımsal cam cephe ve yeşil çatılı müze fuaye ve konferans salonu bulunan yeni bina
Geri kalan alanın tamamı millet bahçesi konseptinde park, etkinlik alanları ve yeşil alanları vatandaşın hizmetine sunulacak.