Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’nın girişimleri ve daveti ile Zonguldak’a gelen, Bükreş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Iuliu Stocklosa, program kapsamında Zonguldak limanlarında incelemelerde bulundu. 

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, ‘’ Davetimiz üzerine ilimize gelen Bükreş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Iuliu Stocklosa ile birlikte  saha ziyaretlerimizi gerçekleştirdik. Ardından kendilerini Odamızda misafir ederek İlimizin ticari potansiyeli ve lojistik imkanları hakkında kendilerini detaylıca bilgilendirdik. Özellikle Ukrayna-Rusya savaşının başlamasıyla inaktif hale gelen limanlarımızı Romanya üzerinden aktif hale getirmek ve Avrupa Ülkeleri ile ticaretimizi geliştirmek istiyoruz. Oda ziyaretimizin akabinde Başkan Stocklosa ve Romanya Türk İş Adamları Derneği Kurucusu iş insanı Sabit Danış ile birlikte İlimiz Valisi Osman Hacıbektaşoğlu’nu ziyaret ettik.

Ziyarette, Karadeniz limanlarından Romanya'ya ve Romanya’dan Avrupaya mal taşımacılığı konularında istişarelerimizi gerçekleştirdik. İşbirliği yaparak ticaretin artırılmasına yönelik yapılabilecek çalışmaları değerlendirdik. Saha incelemeleri ve ziyaretlerin ardından misafirimiz Başkan Luliu Stocklosa’yı ilimizden uğurladık. Davetimize icabet ederek İlimize gelen ve önemli bir başlangıca imza atan Bükreş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Luliu Stocklosa’ya, Programa katılarak destek veren Oda başkanlarımıza  ve Zonguldak'ın stratejik konumunun ve Karadeniz limanlarının iki ülke arasında daha güçlü bir ticaret köprüsü kurma potansiyelini vurgulayarak işbirlikleri ve ortak projeler için gerekli desteği vereceklerini ifade eden İlimiz Valisi Osman Hacıbektaşoğlu’na teşekkür ediyorum “ dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ