Karabük Valisi Mustafa Yavuz,  Restorasyonu devam eden Safranbolu ilçesinde  bulunan tarihi Milli Egemenlik Evi'nde İncelemelerde Bulundu. 

Vali Mustafa Yavuz, Safranbolu’nun tarihi dokusunu koruyan önemli yapılardan biri olan ve Valilik  tarafından restore edilen Safranbolu “Milli Egemenlik Evi”ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu. 


1900 YILINDA YAPILMIŞ 
1900'lü yıllarda,  Safranbolu mimarisiyle inşa edilen ve Musalla Mahallesi'nde yer alan iki katlı İl Özel İdaresi envanterine kayıtlı olan konak; hazırlanan projeler çerçevesinde restorasyonu tamamlanarak yeniden kullanıma alınacak.

Restorasyon çalışmalarının çok kısa süre içerisinde tamamlanarak binanın hizmete açılması planlanıyor.

Vali Mustafa Yavuz,  ziyareti sırasında  çalışmaların durumunu yerinde görerek; yapılan çalışmalar hakkında İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci, Valilik Avrupa Birliği Proje Birimi  Koordinatörü Ekrem Değirmenci ve ilgililerden  bilgi aldı.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Vali  Mustafa Yavuz, "Milli Egemenlik Evi'nin restorasyon süreci,  devam ediyor. Hassas ve titiz bir çalışma yürütüyoruz. Bu tescilli tarihi yapının, Safranbolu'nun kültürel mirasını yaşatacak şekilde restore edilmesi bizler için büyük önem taşıyor. Çalışmaların hızla ilerlediğini görmekteyiz. Binanın önümüzdeki dönemde hizmete açılarak, ilimizin ve  bölgemizin turizmine önemli katkılar sağlayacağını değerlendiriyoruz. Bundan sonrada tarihi yapılarımızın restorasyonunu yaparak İlimize kazandırmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi