Kdz. Ereğli Belediyesi Oyuncak Müzesi, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında köy okullarını ziyaret ederek toplam 15 okula ulaştı. Gerçekleştirilen bu ziyaretlerde 2000 çocuğa erişilerek, müze tanıtımı yapıldı ve çeşitli sanatsal ve bilimsel etkinlikler düzenlendi.
Müze yetkilileri, köy okullarındaki öğrencilerle bir araya gelerek tahta baskı, ebru sanatı, fosilleri tanıma, fotogram ve cam boyama gibi pek çok sanatsal ve bilimsel etkinliği gerçekleştirdi. Bu etkinlikler aracılığıyla çocuklar, farklı alanlarda deneyim kazanırken eğitimde fırsat eşitliğine de katkı sağlandı.
2024-2025 eğitim ve öğretim yılında da projelerin devam edeceği belirtilirken, başarıyla tamamlanan etkinlikler için emeği geçen gönüllü akademisyenler, öğretmenler ve eğitmenlere teşekkür edildi.
Bu tür sosyal sorumluluk çalışmalarının önümüzdeki dönemde de köy okullarına katkı sağlamaya devam edeceği vurgulanırken, projenin amacının kültürel ve eğitimsel alanda yapılan bu tür faaliyetlerle genç nesillerin gelişimine destek olmak olduğu belirtildi.

Kaynak: Haber Merkezi