Karadeniz Muhtarlar Derneği Genel Başkanı ve Zonguldak Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas, girdiği muhtarlık seçimini kaybetti. 
Şerafettin Nas’ın Karadeniz Muhtarlar Derneği Genel Başkanlığı görevini kaybetmesinin ardından derneğin kapısı açılmıyor. 
Derneğin kapalı kalması sorun teşkil ederken, Bahçelievler Mahalle Muhtarı Bülent Tüzün’ de dernek yönetimine ve uygulanan politikaların yanlış olduğuna vurgu yaptı. 

“DERNEK SİYASİ OLUŞUM DEĞİLDİR” 

Zonguldak Bahçelievler Mahalle Muhtarı Bülent Tüzün, Şerafettin Nas’ın Karadeniz Muhtarlar Derneği Genel Başkanlığı görevini kaybetmesinin ardından derneğin kapalı kaldığını vurguladı. 
Yeni bir yönetim ile daha donanımlı bir dernek oluşturulabilir diyen Tüzün, mevcut dernek yönetimine tepkisini dile getirerek şu ifadelere yer verdi; 

“Derneğe iki dönemdir üye değilim. 
Fakat yakın olmamızdan dolayı burası sürekli kapalı kalıyor. Burada herhangi bir sorunla ilgilenilmedi. Federasyon seçimleri, Karadeniz Muhtarlar Federasyonu seçimi oldu bitti. Zonguldak Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas, muhtar seçimini de kaybetti. Bunun akıbetini de biz çekiyoruz. Burası uzun zamandan beri kapalı, vatandaşlar gelip bize soruyorlar. Bizlere de sıkıntı yaratıyor. Peki bu sorun nasıl çözüme kavuşacak? Bu sorunun çözülmesi için kesinlikle bir an evvel seçime gidilmesi lazım. Dernek, dernek yönetimi bir araya gelerek yeni bir dernek yönetimi oluşması lazım. Birlik beraberlik içerisinde hareket edilmesi gerekiyor. 
Dernekte üye değilim. Üyeler ancak aday olabiliyor. Her ne hikmetse üye olmak Isteyen arkadaşlarımıza da kontenjan dolu ifadesi kullanılmış. Nasıl bir kontenjan var? Muhtar olmayan orada oturacak. Muhtar olan kontenjan olmadığından derneğe kayıt olmayacak. Böyle bir saçmalık olur mu ?Saçmalıkları duyuyoruz daha doğrusu yakışık almayan durumlara şahitiz. Bunun düzeltilmesi lazım. Birlik beraberliğin sağlanması lazımken tamamen yok etme politikası uygulanıyor. 
Burada artık herkes elini taşın altına koyarak bu işin çözümü için gelmesi bu konuda da çalışmaların yapılması gerekir. 
Dernekteki çalışanlar arkadaşımız, kayıtlı olan arkadaşlarımız buna bir çözüm bulması gerekir. Üye olmadığımız için bizim müdahale etme şansımız yok. 
Zaten benim dernekten istifa etme nedenlerim de belliydi. Bugün net bir şekilde haklı olduğumu görüyorum. Kendi açımdan. Yönetim değişir Iyi bir yönetim gelir, tekrar  derneğe dönerim. O ayrı bir konu. Derneğe sahip çıkacak, derneği bir tık iki tık üste çıkartabilecek yönetimin gelmesini isterim. 
Dernek siyasi bir oluşum değildir. Siyasi bir oluşumun da arka bahçesi değildir. Herkes aklını başına alarak ona göre hareket etmesi gerekir” ifadelerine yer verdi. 

Muhabir: Neriman Dengiz