AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, CHP kanadı tarafından fenomen ve sanatçılara karşı linç çalışması yürütüldüğünü öne sürdü. Çağlayan paylaşımını, "Yaptıkları boykot değil faşistlik!" yazılı fotoğrafla yaptı.
Başkan Çağlayan, "Sanatçılar ve Fenomenler Üzerindeki Baskıları Kınıyoruz" başlığıyla yaptığı açıklamada "Son günlerde, bazı sanatçılar ve sosyal medya fenomenlerine yönelik linç girişimlerini ve mahalle baskısını üzüntüyle takip ediyoruz." dedi.
Çağlayan'ın açıklaması şu şekilde;
"Sanatçılar ve Fenomenler Üzerindeki Baskıları Kınıyoruz
Son günlerde, bazı sanatçılar ve sosyal medya fenomenlerine yönelik linç girişimlerini ve mahalle baskısını üzüntüyle takip ediyoruz. Sırf belirli bir konuda destek vermedikleri veya herhangi bir görüş belirtmedikleri için bireylerin hedef gösterilmesi, tehdit edilmesi ve itibarsızlaştırılması kabul edilemez.
Sanatçılar, fenomenler veya herhangi bir birey, özgür iradeleriyle karar verebilirler. Demokrasi ve hukuk devleti, her vatandaşın düşüncesini özgürce ifade edebilmesini ve ifade etmeme hakkını da koruma altına alır. Fikir ayrılıkları, linç kültürüyle değil, medeni bir tartışma ortamında ele alınmalıdır.
Bu tür baskılar, toplumumuzu kutuplaştırmakta ve sosyal barışı zedelemektedir. Bizler, herkesin özgürce düşüncelerini ifade edebildiği bir Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz. Sanata, sanatçılara ve özgür düşünceye sahip çıkmanın, demokrasiyi savunmanın bir gereği olduğunu bir kez daha vurguluyoruz.
muhalefetteyken bunları yapanlar, iktidarda olsalardı neler yaparlardı.
Milletimiz engin tecrübesi ve feraset ile bunları gördüğü için onlara iktidar yüzü göstermedi ve göstermeyecektir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur."