AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan, "Madem rant vardı da ihale açık yapıldı herkes girebilirdi neden onlar girmemişler ve o rantı  elde etmemişler" diyerek ironik bir şekilde cevap verdi.

Köprünün yıkılmaması için yapılan çağrıları değerlendiren İl Başkanı Mustafa Çağlayan "Artık bu saatten sonra köprünün dönüşü yok yıkım gerçekleştirilecek" ifadesini kullandı.

AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan gazetecilerin sorularına cevaplandırdı önemli açıklamalar yaparak şunları söyledi

"KÖPRÜNÜN SAĞLAM OLMADIĞI BİLİMSEL RAPORLARLA ORTADA"

Köprünün sağlam olmadığının yapılan bilimsel çalışmalar ve raporlarla ortada olduğunu ifade eden İl başkanı Mustafa Çağlayan şunları söyledi:

" Şimdi köprünün yıkılmamış yerleri sağlam olarak görülüyor diyor.  Sağlam olmayan yerlerine bir bakın. Köprüyü ayakta tutan. Yani açıkta duran havaya maruz kalmış, suya maruz kalmış, çürümüş, neredeyse ömrünü yitirmiş yerlerine de gidip sizler bir bakın. Oraları da göstersinler. Köprünün ucuza gittiği şeklinde tartışmaları kabul etmiyoruz.
Burada fiyatıyla ilgili bir tartışma var deniyor. Ben de dedim ki, "o kadar değerliyse gelip ihaleyi alsaydınız... Girseydiniz. Açık ihale yapılmış burada.  gitseydiniz. İhaleye rant diyorsanız o rantı siz alsaydınız"
Arkadaşlar şunu hesaplamıyor. Bu işin maliyeti ne? Bunlar sökülecek, kırılacak. Şu anda çalışılıyor. Kırılacak, sökülecek, taşınacak, kesilecek, sevk edilecek. Bunların hepsi bir maliyet. Bu hesap bir maliyet. Nerede?'

"VİDEOLARLA MİLLETİN AKLINI BULANDIRMAK İSTİYORLAR"

Esnafın köprünün belli bölümlerinde çektiği videolarla milletin aklını bulandırmak istendiğini ifade eden AK Partili Başkanı Mustafa Çağlayan sözlerine şu şekilde devam etti:

"Milletimizin aklını bulandırmak istiyorlar. Hiç hava almamış, gün görmemiş yerlerde sağlam duran o demir telleri gösteriyorlar. Bir de esnafın boşalttığı yani yıllar içerisinde kendilerinin de tamirini, tadilatını, belki de boyasını, yaptığı yerleri gösterip de paylaşım yapanlar var. 
Gözde görülen yerlerine bir bakın. Bir de arkadaşlar ben şunu anlayamıyorum. Tutuyor bir esnaf yayın yapıyor. Bir tanesi gidiyor orada bir yerde duyduğu bir cümleyi kullanıyor. Yani orada bilim adamları nerede? Bunlar raporlar vermişler. Köprünün kaldırılması için bir takım çalışmalar yapmışlar. Hani onlara mı inanacağız biz şimdi? Esnafın yaptığı videoyla yayına mı inanacağız? 
Soruyoruz. Diyorlar ki ciddi bir sıkıntının içerisinde. Ne yapmak lazım Geçmişte boşaltılması lazım.  yapılamamış. O iradeye gösterilememiş. Biz her zaman söylüyoruz. Bakın şehri yönetmek başka bir şey. Şehri idare etmek başka bir şey. Şehrin yönetilmesi lazım. Bu şehrin yönetilirken bir irade bir cesaret ortaya koymanız lazım. Öyle muhalefetin Sevgisiyle karşılaşırız diye çekinmemek lazım. O bunu yazar, şu, bunu yazar şeklinde değerlendirip de geri adam geri adım atmamak lazım"

"KÖPRÜ YIKILDIKTAN SONRA LAVUAR ALANINDA EMLAK KONUT İŞ MERKEZİ YAPACAK"

Fevkani Köprüsü yıkıldıktan sonra Emlak konut tarafından lavaboların projesini iş merkezi ile yapılacağını ifade eden AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan şunları kaydetti;

"Bizim derdimiz Zonguldak'ın gelişmesi. Büyümesi, Zonguldak'ın gelişip, büyüdüğünü hep birlikte izliyoruz. Şuradan Gökgöl Mağarası'nın oradan şehre bir gelelim. Geçmişte zaman şehir nerede diye sorarlarmış. Hadi şimdi gelin hep birlikte bir girelim. Gündüz ayrı girelim. Akşam ayrı girelim.
Sizin bize emanet ettiğiniz şehre bir bakalım. Şu anda 4.5 yılda onca zorluğa rağmen ülkemizin başından geçen ve onca rağmen yapılan işler ortada. Pandemi yaşadık biz. Asrın depremini yaşadık. Bunlara rağmen dünyanın içerisinde olduğu ekonomik bir krizin içerisinde yapılan işler bunlar yapıyor. E bunu da taçlandıracak olan bir şey var. Köprü. Köprüyü yıkım sonrasında lavuar alanı ve lavuar alanıyla beraber emlak konutun yapacağı o iş yeri iş merkezi bölge insanlarımızı da buraya çekecek olan iş merkeziyle şehrin daha da geliştiğini, daha da güzelleştiğini ve daha da gençleştiğini göreceksiniz. 
Gençler iş başında olunca şehir gençleşir. Bundan herkes emin olsun"

"BİZ HİÇ KİMSEYİ SOKAĞA ATAMAYIZ. 'KÖPRÜALTI SÖYLEMLERİNE ÇOK FAZLA TAVİZ VERİLDİ' SÖYLEMİ DOĞRU DEĞİL"

Köprüaltı esnafına çok fazla taviz verildi söylemleri kabul etmeyen İl Başkanı Mustafa Çağlayan,  sözlerine şu şekilde devam etti:

" Belediye başkanımızın çok ciddi ve yoğun bir çabası oldu bu konuda. Ben de buna şahidim. Yakinen şahidim. Birlikte Ankara'ya gittik. Hiç kimsenin mağdur olmadan bu işin çözülmesi noktasında bir çaba sergiledi. Çok fazla taviz verilmedi. İş akışında devam etti. Ama  herkesi de tutup sokağa atamazsınız. Bu doğru bir şey değil. Haklı veya haksıza bakmadan hakkıdır veya hakkı değildire bakmadan biz hiç kimseyi sokağa atamayız.
Sizin belediye başkanımız şurada ikinci el pazarı vardı. Şehrin tam girişinde. Unutuluyor. Eski resimlere bir bakalım Onlara yer yaparak kaldırdı. Hadi siz zaten eskicisiniz. İstediğiniz gideri bulun gidin. Gelmedi. Sahil yenilendi. Oradaki arkadaşlarımız bir buçuk iki sene dükkan açamadılar. Tezgah açamadılar. Müşterilerine hizmet veremediler. Ama iş yapıldı. İş yenilendi. Herkes ticaretine başladı Yani şehri geliştirir, güzelleştirirken aynı zamanda da hiç kimseyi mağdur etmeden, hiç kimsenin  ekmeğiyle yaşam mücadelesiyle, yaşama mücadelesini sekteye uğratmadan bu işleri yapmak için yoğun çaba görüyor Belediye Başkanımız. Ben belediye başkanımıza ayiıyeten Çok teşekkür ediyorum bu çabaları için. Geçmişte biz belediye başkanlarımızı gördük. Yani o kendi ifadesi de öyle ki. Herkes bu belediyede  bulunduğu koltukta hizmet etmek için mücadele ediyor. Hizmet etmek için bir çabanın içerisine giriyor. Bu zamana kadar gelen bütün Belediye başkanlarımız da bu şehre bir şeyler katmıştır. Ama bu sefer bambaşka oldu. Herkes bunu gözüyle görüyor. Teşekkür ederiz başkanım"

Kaynak: Ercan Demir