Cinayetin araştırılması için meclise sunulan önergenin Ak Parti ve MHP tarafından reddedildiğini ifade eden Başkan Dural, neden böyle bir karar alındığını merak ettiğini ifade etti. 

Cinayet araştırılsın ki bir sonraki cinayetlerin önüne geçilsin diyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Devrim Dural, yaptığı açıklamada şunları söyledi ; 

“CHP’nin Narin Güran Cinayetinin araştırılması önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedilmiştir. 8 yaşında bir çocuğun acımasızca katledilişinin araştırılmasının önlenmesi akıl ve mantık dışıdır. Bu kararı alanların amacını ve gerekçesini gerçekten merak ediyoruz. Bir cinayetin soruşturulmasının ve gerçeklerin açığa çıkarılmasının kime ne zararı vardır? Devletin temel görevi halkın can ve mal güvenliğini sağlamak değil midir? Cinayetin sebepleri araştırılıp bundan sonraki cinayetlerin önüne geçilmesi gerekirken önergenin reddedilmesi asla kabul edilebilir bir durum değildir. Narin yavrumuz mezarında bile huzurla yatamamazken Bu önergeye red verenlerin vicdanları nasıl rahattır? Gerçeklerin biran önce açığa kavuşturulması çok büyük önem arz etmektedir. Bu siyaset üstü bir konudur”

Kaynak: Haber Merkezi