Zonguldak'ın eski yıllarının yer aldığı fotoğraflar bir çok vatandaş tarafından sosyal medyadan paylaşılıyor. Bu fotoğraflar anıları canlandırırken,"Nerede o eski Zonguldak" dedirtiyor.Bir çoğumuzun çocukluğunda şahit olduğu "kuğulu park" yerini oturma alanlarına bıraktı.İlk zamanlarda eski Valilik binası arkasında şuan ki adıyla İsmet Paşa parkı olarak bilinen alanda yer alan kuğulu park'ta vatandaşlar aileleri ile gelerek hem vakit geçiriyor, hem de hayvan sevgisini çocuklarına aşılıyorlardı.
Yeşil alanın içinde kurulu olan parkta, vatandaşlar kuğuların dansını da izleyerek günün stresini atıyordu.Daha sonra kuğular parktan alınarak yıkıldı ve yerine oturma alanları kuruldu.
Kuğulu park'ın özleminin giderilmesi adına Valilik binasının kavşağına kuğu heykelleri gelmişti.Uzun yıllar varlığına alışılan ve kentin simgesi haline gelen kuğu heykelleri 2015 yılında kaldırılarak, yerine Özgürlük ve Demokrasi simgesi güvercin heykeli konuldu.2019 yılında ise güvercin heykeli de kaldırılarak Emniyet Müdürlüğü kavşağına taşındı.
4-5 yıl boş kalan valilik kavşağındaki noktaya dönemin Belediye Başkanı Selim Alan tarafından çok tartışılan saat kulesi getirildi.
Kuğu heykeli ise Polisevi altında atık su tesisi ve arıtma merkezi bahçesine bırakılmıştı.
Ankara örneğinin Zonguldak'ta yaşatılmaya çalışılması beğeni kazanırken, kuğu heykelinin kaldırılması tepkiye neden oldu.Zonguldaklılar ise kentle özdeşleşen değerlere sahip çıkılmasını istiyor.

Kaynak: Haber Merkezi