Zonguldak Merkez Yayla Mahallesi'nde yıllardır eğitim-öğretim veren Yayla Ortaokulu 2021 yılında depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltılmıştı.

Yıllardır hizmet veren Okul için depreme  dayanıksız olduğu için yıkım kararı çıkmıştı. Yaklaşık 4 yıldır kapalı olan Okul çürümeye terk edildi.
Okulun yıkılıp yerine otopark yapılacağı şeklinde çıkan haberlere kamuoyunda büyük tepki gelmişti.
ÖĞRENCİLER PERİŞAN OLDU 
Yayla Ortaokulu kapandıktan sonra orada eğitim gören yüzlerce öğrenci çevre okullara dağıtıldı. Zaten kalabalık olan çevre okulları Yayla Okulu öğrencilerin gelmesi üzerine ikili eğitime geçmek zorunda kaldı.
Geçtiğimiz senelerde Yayla İlkokulu'nda eğitim gören Yayla Ortaokulu'nun öğrencileri bu sene Fener Lisesi'ne taşındı. Fener  Lisesinin kendi  öğrencileri sabahçı, ortaokul öğrencileri ise öğleden sonra olmak üzere ikili eğitime başladı.
Öğlenci  olan Yayla Ortaokulu öğrencilerin akşamları saat 19.00 gibi hava karardıktan sonra dağılmaları velilerin tepkisini çekiyor. Veliler yetkililerden bu sorunu biran önce çözmelerini istiyor.
YENİ OKUL NEREYE YAPILACAK 
Yayla Orta Okuluna yıkım kararı çıktıktan sonra Yeni okulun TTK Yayla konağının alt kısmına yapılacağı duyurulmuştu. Ancak aradan geçen zamana rağmen yeni okulun yapılacağı yere bir kızma vurulmadı. Veliler tepkilerini dile getirerek"
Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltılan Yayla Okulu yıllardır atıl vaziyette duruyor. Çürümeye terk edildi. Öğrencilerimizin eğitim seviyesi düştü. Adeta her yıl başka okulda sığınmacı gibi kalarak perişan oluyorlar.Yeni yapılacak olan okulda ise hiçbir çalışma yok. Yayla Orta okula güçlendirme yapılarak depreme dayanıklı Hale getirebilirdi. Yetkililerden bu soruna bir an önce el atmalarını istiyoruz" diye konuşarak tepkilerini dile getirdiler.

Muhabir: Ercan Aygün