Zonguldak Belediye Başkanı Dr Ömer Selim Alan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz'ın Asma'da ki göçükte toprak altında kalarak ölüm tehlikesi geçiren AFAD görevlilerinin zorla çalıştırıldığı ve istinat duvarının yıkılması ile ilgili iddialara sert cevap verdi.

Ömer Selim Alan, "İkinci heyelan olduğu zaman o ses kulaklarımızdan gitmiyor. Gerçekten bir anda saat zifiri karanlık. Işıklarla aramak zorundayız. Orada bir canımız acaba sağ kurtarabilir miyiz diye arkadaşlar canhıraşha orada kendilerinin hayatı pahasına bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Çıkıp da bu yorumları yapmak oradaki emeğe saygısızlık oluyor. Tabii ki biz bir çalışanımız, arkadaşımız, askerimiz. Tabii ki bunu kimse ama bunun söylenme şekli ve zamanı çok önemlidir. Bazen zaman, mekan, doğru çözüm ile yanlış hale getirir. Ama Deniz Bey'in böyle bir alışkanlığı var. Yıllardan beri de bu alışkanlığın vazgeçmedi. Diyecek bir şey yok. Yorum, takdir, halkımızındır. Biz orada iki tane canımız  Toprağın altındayken şu an burada çalışma yapmayalım. Bunları sabaha bırakalım gibi bir şey olamazdı." dedi.

ÖMER SELİM ALAN DENİZ YAVUZYILMAZ'A HALİL POSBIYIK'IN (DOĞAL AFETLERDE SİYASET YAPANLARIN GÖZÜ ÇIKSIN) SÖZÜYLE CEVAP VERDİ

"Şimdi tabii ki konuşacaklar ister istemez... Nasılsa 19 Kasım'da 26 Kasım'da daha önce Ereğli Belediye Başkanımız Sayın Halil Posbıyık, 'Doğal afetlerde, bu tip durumlarda bir şeyler siyasi anlamda bir çıkarım elde edemeyip siyaset yapanın ya da yapmaya yeltenenin gözü çıksın' demişti.
Ben de Halil Bey'in sözlerine katılıyorum. O demiş bu demiş kim demiş beni bağlamıyor. Doğal afet yaşamışız. Orada iki tane vatandaşımızın heyelanda kaldığı söyleniyor ve biz onu kurtarmak zorundayız. Deniz Bey bunları pek bilmez. Yani orada 2 tane canımız varken biz orada geri duramazdık. Ki haberi alır almaz yola çıktık arkadaşlar. Tabii ki tedbirli olmakta fayda var ama bunu konuşmak bana göre boş, başka bir şey değil. 

Acımızı yaşayalım. Cenazelerimizi çıkardık. Ondan sonra samimi olan yok, genel başkan yardımcısı tarafından, milletvekili, Deniz Yavuzyılmaz'ın, Sayın Valimizin koordinesinde bütün vekillerimiz, siyasi iradelerde olduğumuz belediye başkanları olur. Yani üzüm yemek isteyen böyle yapar ama genelde bu tip durumlarda doğal afetlerde bağcı dövmekle uğraşıyoruz. Bu şehrin bu yüzden bir yere gelmediğini söylemekten, dilimde tüyler bitti. Ama ne yazık ki alışkanlıkları bırakamıyoruz. 

İhmal varsa şuysa buysa bunları sayın vekilim mühendistir teknik adamdır. Değerlendirir. Ondan sonra da gelip aktarır. Yetkili merciilerle bunların karşılıklı münazaraları uygun dille diyalog kurmak kaydıyla iletişim kurarak yapılır. Bir dahaki seferde daha dikkatli olur. 

Deniz Bey'le öğlen vaktinde cenazeleri çıkarma esnasında beraberdik. Yani böyle basının karşısına geçip böyle ortamlarda bunları konuşmaktan ziyade niyeti halis olsa gelip bunları sayın Valimizle konuşsa daha faydalı olur kanaatindeyim. O yüzden de çok yorum yapıp, cevaplarını istemiyorum. 

"TEDBİRLİ OLMAK ZORUNDAYIZ"
Başkan Ömer Selim Alan, "Tedbirli olmak zorundayız ve tedbirleri de Zorundayız. Kalıcı tedbirler almak için de Zonguldak coğrafyasında tip vadilerdeki toprak yumuşadığı zamanki aşırı yağışlarla zaten bu hep meydana geliyor. Toprak suya doyduğu zaman ne yazık ki bu heyelanları yaşıyoruz. Yirmiye yakın heyelan ihbarı aldık Cumartesi ve pazar günü. Şu an Mühendis arkadaşlar hepsi sahada AFAD'la birlikte. Tetkiklerini yapıyorlar. Denetimlerini yapıyorlar ve hemen müdahale etmemiz gereken yerler var ki başta  amelebirliği hastanemizin yolu biliyorsunuz. Onu da ilk gün gene sizlerin vasıtasıyla vatandaşlarımıza aktarmıştık. Orada da iki üç ay sürecek yoğun bir çalışma gerekiyor. Sizler de gördünüz. Tamamen çok dik bir rampada. Çok uzun zaman önce yapılan bir duvarın üzerinde balkon gibi duran bir kaldırım. Sevindirici bir yönü var. Iyi ki oradan o saatte yaya geçmiyordu. Araç geçmiyordu. Allah muhafaza can kaybı yaşayabilirdik. Dediğim gibi inşallah iki üç aylık periyotla zor arada olsa orayı güvenli hale getirmemiz gerekiyor" dedi

Kaynak: Ercan Demir