Ontoloji nedir
Bazı kavramlar internette her ne kadar karşımıza çıksa da anlamları hakkında bilgi sahibi olamayabiliyoruz. Bu kelimelerden biri olan Ontoloji kelimesi ise anlamı birçok insan tarafından araştırılıyor. Ontoloji felsefenin ana disiplinlerinden biri olan metafiziğin alt dalıdır. Peki Ontoloji nedir? Ontoloji ne demek? İşte detaylar…
Ontoloji ne demek
Ontoloji kelimesini merak edenler, ne anlama geldiğini öğrenmek isteyen insanlar Ontoloji ne demek? TDK sözlük anlamına göre Ontoloji nedir? sorularının cevabını bulabilmek amacıyla internet mecralarında bulunan kaynakları tarıyorlar. Turkuaz Gazetesi olarak sizler için Ontoloji kelimesini araştırdık. İşte haberin detayları…
Günlük konuşma dilinde nadir duyduğumuz ya da hiç duymadığımız kelimeler bulunmaktadır. Bu kelimelere bazen akademik, bazen terminolojik ve eski dönemlerden kalma olabiliyor. Türkçede de yapılarına, oluşumlarına göre farklılaşan pek çok kelime bulunur. İnternette yapacağınız kısa bir araştırma sonucunda hangi kelimenin ne anlama geldiğine dair bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu bağlamda Ontoloji nedir? Ne anlama gelmektedir? Sorularına cevap bulmak istiyorsanız haberimizi okuyabilirsiniz. İşte detaylar…
ONTOLOJİ NEDİR? TDK SÖZLÜK ANLAMINA GÖRE ONTOLOJİ NE DEMEK?
Ontoloji kelimesi bazı yerlerde karşımıza çıkması olası olan kelimelerden biridir.
Günümüzde çok az insan Ontoloji kelimesinin anlamını bilmektedir. Dolayısıyla anlamı bu kelimeyi ilk defa duyan herkes tarafından merak edilmektedir.
İnsanlar farklı kaynaklardan bu kelimenin anlamını araştırmaktadır.
Ontoloji ne demek?
Felsefe, derin bir düşünce sistemine dayanan bir çeşit bilim alanıdır. Günümüzde ise, felsefi konulara verilen önem giderek artsa da karmaşık yapısı nedeni ile herkes tarafından kavranması mümkün olamayabiliyor. Bu nedenle felsefe konularını anlayabilmek için derin okumalar yapmak gerekmektedir. Felsefi terimlerden birisi olarak bilinen ontoloji de merak konusudur.
Ontoloji, felsefe terimlerinden sadece birisidir. Asıl alanı ise, varlık felsefesi olup bu alanda yani varoluş ve varlık hakkında düşünceleri ortaya savunur ve atar. Felsefe genellikle ilgi alanı olmakla birlikte, lise dönemi dersi olarak da görülebilir.
Ontoloji, temelinde varlık olan bir felsefi disipline verilen isimdir. Bir başka tanıma göre ise, “varlık nedir?” sorusuna yanıt arayan bir felsefe alanıdır.
Varlık, aslında çok geniş bir alandır. Bu nedenle de varlık felsefesinin ya da diğer adı ile ontolojinin de alanı geniş ve sorulara açıktır. Varlığı ise, genellikle sorgulama olarak bilinir. Varlık felsefesi, kendi içinde farklı bazı konu başlıklarına ayrılır. Bu durum ise, varlığı farklı koşullarda ve şekillerde incelemesinden de kaynaklanır.
TDK’ye göre Ontoloji;
isim, (l ince okunur), Fransızca ontologie
Varlık bilimi.