Kömür karasıyla yeşili ile mavisiyle tam bir doğa harikası olan Zonguldak'ta birçok vatandaş tarafından bilinmeyen ve gün yüzüne çıkmamış güzellikler keşfedilmeyi bekliyor yaz ayların gelmesiyle birlikte doğa turizminin canlanması üzerine vatandaşlar ormanın derinliklerine gizlenmiş güzellikleri keşfetmek için geziler düzenliyor
Kayalıdere bunlardan biri Zonguldak il genelindeki birçok güzelliklerden bir tanesi de Kayalıdere Şelaleleri Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde yaklaşık 3 kilometrelik Kayalıdere Vadisi'nin  içerisinde irili ufaklı 7 şelale yer alıyor.
Şelalelerin en küçüğü 3, en büyüğü ise yaklaşık 20 metre yüksekten akıyor. Doğaseverlerin özellikle zorlu yürüyüş için tercih ettiği Kayalıdere Şelaleleri’nin bulunduğu vadide, bazı noktalara ise ağaçların arasından tırmanılarak geçiliyor 
Bazı kayalıklarda ilginç topografik oluşumlar, çatlakların ve tümseklerin yarattığı farklı manzaralar bulunuyor.

KAYALIDERE ŞELALELERİNE NASIL GİDİLİR?
İsmini bulunduğu bölgedeki köyden alan Kayalıdere Şelaleleri Kdz.Ereğli ilçemize 35 km. mesafede Kayalıdere köyü yakınında harika bir kanyon içerisinde irili ufaklı 7 şelaleden oluşuyor.

Ereğli kent merkezinden yaklaşık 40 km uzaklıktaki Çaylıoğlu köyünden yirmi beş dakikalık yaya yürüyüşü ile ulaşılan bu şelaleler 30-35 metrelik derinliği / yüksekliği olan koyak içerisinde.Şelalelerdeki suyun oluşturduğu doğal havuz / gölet yaklaşık iki yüz metrekarelik bir alanı içermekte olup derinliği ise iki metredir. Oldukça temiz ve soğuk olan suda kırmızı alabalık ve sazan yaşıyor.

Kaynak: Haber Merkezi