Zonguldak'a ekonomisine katkı sağlamak ve istihdamı artırmak maksadıyla; Zonguldak Valiliği himayelerinde, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası ile Devrek Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğiyle kurulum çalışmalarına başlanılan Devrek – Gökçebey Organize Sanayi Bölgesi İstişare toplantısı yapıldı.   

Toplantıya; Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, Devrek Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Başoğlu, Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zekai Kamitoğlu, Çaycuma Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Özgür Okur ve Devrek-Gökçebey Organize Sanayi Bölgesi Yatırımcıları katılım sağladı.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir yaptığı konuşmada “ Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odasının girişimleri ile 2016 yılında kurulum çalışmalarına başlanılan Bakacakkadı Girişim Sanayi Sitemiz ile ilimiz ve bölgemiz için çok önemli bir sanayi alanı oluşturmuş olduk. Sitemiz çok yakın zamanda faaliyette olacak. Sanayi sitemizin yüzde yüz doluluk oranına ulaşması, yatırımcı ve girişimcilerin taleplerinin de devam etmesi üzerine Devrek Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile bir sanayi sitesi projesinin de kurulum çalışmalarına başlamış olduk. Bilindiği üzere sanayi siteleri kurmamızda amaç; Gerek şehir ve ilçe merkezlerimizde kentleşme baskısı altında olan mevcut işletmelerimizin, gerek dışarıdan Zonguldak’ta yatırım yapmak isteyen girişimcilerin ve gerekse Zonguldak’ta iş fikri olup da, uygun fiziki alan bulamadığı için işletme kuramayan girişimcilerimiz için, son derece modern, üstünlükleri olan bir Sanayi Sitesi oluşturmaktır. Sanayi Sitemiz İlimizde ve Bölgemizde hem sektörel çeşitliliğin sağlanmasına hem de kalkınmaya çok önemli katkılar verecek. 

Bu süreçte bizlere destek veren Valilerimize, Belediye Başkanlarımıza, Milletvekillerimize ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkililerimize çok teşekkür ediyorum dedi. Bölgemiz ve İlimiz için hayırlı olmasını diliyorum “dedi.
 

Kaynak: Haber Merkezi