Karabük'e bağlı Ovacık ilçesinde çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları devam ediyor çalışmalara havadan söndürme helikopterleri de katılıyor. Karabük 
Valisi Mustafa Yavuz, Ovacık İlçesindeki Orman Yangını Bölgesinde İncelemelerde bulundu.

Vali Mustafa Yavuz, 4 Temmuz 2024 tarihinde saat 07.45’te Ovacık ilçesiYaylacılar Köyü ile Soğanlı Köyü Üzümcük Mahallesi arasında bulunan ormanlık alana yıldırım düşmesi sonucu başlayan yangın bölgesinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.
Yangınla ilgili bilgi veren Vali Mustafa Yavuz;

"Bugün sabah 7.45’te başlayan orman yangının  yıldırım düşmesi sonucu  başladığını  değerlendiriyoruz. Helikopterlerimiz müdahalelerini gerçekleştirdiler, fakat arazinin dik ve sarp olması nedeniyle çalışmalarına ara vermek zorunda kaldılar. Ancak, sahada İl Özel İdaremize, Orman İşletme Müdürlüklerimize ve diğer kurumlarımıza ait yaklaşık 16 arazöz, 2 dozer, 5 su tankeri ve diğer araçlarla birlikte 74 personel yangına müdahale ediyor. Yangını büyük ölçüde kontrol altına aldık. Ancak bazı noktalarda müdahaleler devam ediyor.

İnşallah, havadan ve karadan yapılan bu müdahalelerle birlikte hava kararmadan yangını tamamen kontrol altına almayı hedefliyoruz.  Ondan sonra da soğutma çalışmalarına başlayacağız.

Tek sevindirici taraf, herhangi bir can kaybının yaşanmamış olması. Orman İşletme Müdürlüklerimizdeki ve yangında görev alan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Yangınla gerçekten çok fedakârca mücadele ettiler. Yangını çok fazla yayılmadan kontrol altına aldılar. Bizi tek zorlayan, arazinin engebeli ve kayalık  olması nedeniyle müdahale sırasında yaşanan zorluklardı. Yangın tamamen söndürülene kadar arkadaşlarımız mücadeleye devam edecekler.

Ben tekrar vatandaşlarımıza şu çağrıda bulunmak istiyorum. Bildiginiz gibi Valiliğimizin aldığı kararla, 15 Haziran ile 31 Ekim tarihleri arasında Karabük'teki bütün ormanlara girişler, görevli olanlar ve izin verilenler dışında yasaklanmıştı. Vatandaşlarımızın bu yasağa uymalarını istiyoruz. Aynı zamanda, ormanlarımızda ateş yakılmamasını önlenmesini rica ediyoruz. Çünkü ormanlarımız bizim geleceğimiz, akciğerlerimiz. Tüm vatandaşlarımızı yeşil vatanımızı korumaya davet ediyorum. Karabüklü hemşerilerimizin bu konuda hassasiyetini  biliyorum." şeklinde  konuştu.
KONTROL ALTINA  ALINDI
Öte yandan Karabük  Valiliği'den akşam  saatlerinde  yapılan  açıklamada  yangının kontrol  altına  alındığı duyuruldu.
 

Kaynak: Haber Merkezi