Bartın'da fındık, üzüm, elma, domates ,biber gibi birçok sebze ve  meyveye zarar veren kahverengi kokarca böceği ile mücadele kapsamında doğaya Samuray arası salımı gerçekleştirildi. Bartın's bağlı Kaman, Karasu ve Topluca köylerinde 3 bin adet parazitoit (Trissolcus japonicus) salımı için gerçekleştirilen törene Bartın valisi Nurtaç Arslan yetkililer görevliler ve vatandaşlar katıldı.

3000 ADET SALINDI ORMANDA ZARARLILARILA MÜCADELE EDECEKLER.
Bartın valiliğinden yapılan açıklamada şu bilgiler verildi"

Valimiz Dr. Nurtaç Arslan, Kaman köyünde “Samuray arısı” parazitoit (Trissolcus japonicus) salımı etkinliğine katıldı.

Son yıllarda ülkemizde olduğu gibi ilimizde de önemli bir tarım zararlısı haline gelen ve fındık, üzüm, elma, şeftali, domates, biber gibi yüzden fazla bitki türüne zarar veren kahverengi kokarca böceğine karşı Kaman köyünde parazitoit salımı yapıldı. 

Ankara Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsünde görevli konunun uzmanları tarafından fındık bahçesinde bilgilendirme yapılan etkinlikte, Bartın İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce yürütülen "Kahverengi Kokarca'nın Ülkesel Entegre Mücadele Yönetimi Projesi" kapsamında Bartın Kaman, Karasu ve Topluca köylerinde 3 bin adet parazitoit (Trissolcus japonicus) salımı gerçekleştirilmesiyle kahverengi kokarca zararlısının yumurtalarını parazitleyerek popülasyonunun kontrol altına alınması ve verdiği zararları azaltması hedeflenmektedir."

Kaynak: Haber Merkezi