Devrek Belediyesi  ilçeye değer katacak yeni projeler ile ilgili yapılan eleştiriler nedeni ile bir açıklama yaptı.
Açıklamada İlçeye kazandırılacak yeni bir cami, Devrek mimarisine uygun  Devrek Konağı, yeni  Kent Müzesi projesi  ile ilgili haksız eleştirilerin yapıldığını belirtilerek “Eski Kent Müzesi’nin yerine inşa edilecek bu yapılar, hem Devrek’in tarihine yakışır bir estetik sunacak hem de modern koşullara uygun, temiz ve güvenli bir ortam sağlayacaktır.” dedindi.


"DEVREK’E DEĞER KATACAK PROJELER VAR"
Devrek’in çehresini değiştirecek ve değer katacak olan  Önemli  projelere yönelik sosyal medyada gereksiz tartışmalar ve polemikler yaratılmaya çalışıldığı ifade edildi.

 Vatandaşları sağduyulu davranmaya davet eden Devrek belediyesi, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Devrek Belediye Başkanlığı olarak, kentimizin ihtiyaçlarına uygun şekilde projelendirilmiş yeni bir cami ve Devrek mimarisine uygun bir Devrek Konağı yapımına başlıyoruz. Eski Kent Müzesi’nin yerine inşa edilecek bu yapılar, hem Devrek’in tarihine yakışır bir estetik sunacak hem de modern koşullara uygun, temiz ve güvenli bir ortam sağlayacaktır.

Bununla birlikte, bölgemizin deprem yönetmeliğine tam uygunluk gösteren yeni Kent Müzesi projesi de hayata geçirilecektir. Bu müze, profesyonel bilgisayar sistemleri ve ses (audio) teknolojileriyle donatılarak, ziyaretçilerimize en üst düzeyde bir deneyim sunacaktır. Tüm ürünler, uygun koşullarda muhafaza edilecek, hijyenik ve modern bir sergi ortamı sağlanacaktır.

Maalesef, bu önemli projelere yönelik sosyal medyada gereksiz tartışmalar ve polemikler yaratılmaya çalışıldığını üzüntüyle takip ediyoruz. Şunu belirtmek isteriz ki, yapılan her iyi işin karşısında yalnızca sosyal medyada muhalefet etmek, ne Devrek’e ne de siz değerli hemşerilerimize bir katkı sağlamaz.

Devrek’in geleceği için atılan bu adımlarda tüm hemşerilerimizi sağduyulu olmaya davet ediyor, projelerimizin ilçemize değer katacağına inancımızı vurgulamak istiyoruz."

Açıklamanın sonuna düşülen notta ise  şu ifadeler kullanıldı;
" Müzemizde yer alan malzemeler ve giysiler, uygun koşullarda muhafaza edilip müze tamamlandığında sergilenmek üzere saklanacaktır. İlgili malzemeler, talep eden sahiplerine tutanak karşılığı iade edilebilecek olup, müze bittiğinde uygun görmeleri halinde tekrar sergilenmek üzere müzemizde yerini alacaktır”

Kaynak: Haber Merkezi