Siyasi algı çalışması yapılmaya çalışılıyor diyen İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu, dolmuş zamlarını Zonguldak Belediyesi’nin yapmadığını söyledi. 

“ÇEYREK ALTIN FİYATINA MARUL ALAMIYORUZ”

İktidarın elektrikten mazota her şeye zam yaptığını belirten İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu ateş püskürdü. 

Çeyrek altın fiyatına marul alıyoruz diyen Başkan Zaimoğlu eleştiri yapanlar ellerini vicdanına götürsün dediği  açıklamada şunları söyledi; 
“Dolmuş zamlarını Zonguldak Belediyesi yapmadı. Bu kesinlikle mevzuatı bilen, prosedürü bilen herkesin bildiği bir konudur. Şoförler Odası zam talebinde bulunur. Esnaf Odaları Birliği bir komisyon kurar, inceler, onaylar ya da reddeder. Onayladığı takdirde valilik makamına gider ve valiliğin onayıyla beraber yürürlüğe girer. Dolmuş zammında Zonguldak Belediyesi'nin ya da diğer belediyelerin yani herhangi bir şehir belediyesinin onayı yoktur. Bunun kesinlikle altını kırmızı çizgiyle çizerek belirtiyorum. Zonguldak Belediyesi'nin dolmuş zamlarında hiçbir dahli hukiken yoktur. Bu tamamen Şoförler Odası, Esnaf Birliği ve Valilik makamının onayıyla oluşan bir prosedürdür. 
Zonguldak Belediyesi sadece oluşan dolmuş zammından sonra Özel Halk otobüsünün zam talebini karara bağlama noktasında bir belediye meclisinin verdiği karar alır. Eğer bir şehirde dolmuş zam fiyatları 20 lira olursa özel halk otobüsü de 15 lira 16 lira 17 lira gibi bir para talep eder. 25 lira olursa 22 lira, 23 lira, 24 lira gibi bir rakam talep eder yani 25 liranın altında olur. 30 lira olursa da 30 liranın altında 27 lira, 28 lira, 25 lira gibi bir zam talep eder. 
Dolmuşlar bu fiyat oluyorsa sebebi ekonomik sıkıntıdır. Ben de aynı çalışmayı yapıyorum. Benim de bu yönde bir talebim olur. Tabii belediye özel halk otobüsü olduğundan dolayı dolmuş fiyatından 1 lira, 2 lira, 3 lira yerine ve konusuna göre düşük olur. Anlamayanlar için tekrar ettim. Dolmuş zammının  Zonguldak Belediye Başkanlığı'yla, Belediye Meclisi'yle hiçbir alakası yoktur. 
Şimdi bu algıyı yapan değerli arkadaşlar, sizin özünüz kabahatinizden büyük. Neden? Dolmuşların böyle bir zam talebine bu fiyata gelmesine ve böyle bir fiyat istemesine sebep olan Cumhuriyet Halk Partisi mi? Yani mazotu 40 liradan 46 liraya bir hafta içerisinde çıkartan Cumhuriyet Halk Partisi mi? Bir araç muayenesini 2023'te 600 liradan bugün 1821 liraya çıkartan Cumhuriyet Halk Partisi mi? 
Şimdi burada en önemli noktalardan biri, normal enflasyon olarak TÜİK'in açıkladığı rakam 71.60, bu ülkeyi bitirmişsiniz, bu ülkenin her yerini tarımar etmişsiniz. Çıkmışsınız pişkin pişkin Zonguldak Belediyesi'nin zam yaptı işte şu kadar oldu gibi bir algı yapıyorsunuz. Siz bu kadar emeklinin perişan olduğu bir dönemde, zamanda çıkıp diyebildiniz mi ki hükümet yetkilileri, biz AKP'nin Zonguldak'ta temsilcisiyiz, Zonguldak kan ağlıyor, emekli kan ağlıyor, bu verdiğiniz zam komik bir şey, insanların yüzüne bakamıyoruz. Biz bu insanların yüzüne nasıl bakacağız, sokakta nasıl bu insanlarla selamlaşacağız? 
10 bin lira alan hala 10 bin 200 liraya çıkarttınız, 10 bin 300 liraya çıkarttınız. Güya %25 zam yaparak, kök maaş bilmem ne vesaire hileleriyle beraber, hiç mi utanmıyorsunuz bu insanlardan? Bu insanları bu kadar saf mı görüyorsunuz? Artık kandıramayacağınızı bu insanlara siyasi algıyla beraber ayakta duramayacağınızı anlamıyor musunuz?  Elektriği yüzde otuz sekiz zam mı kim yaptı geçen ay? Ben mi yaptım? Cumhuriyet Halk Partisi mi yaptı? Pişkinler. Yüzde otuz sekiz zam yaptığın zaman elektriğe iğneden ipliğe zam getirdiniz. 
İnsanları bitik hale getirmişsiniz. Ondan sonra geliyorsunuz efendim şöyle oldu böyle oldu. 
2002’de Çeyrek altın 20 lira. 2022’ marul 18 TL. Çeyrek altını marul haline getirmiş sihirbazsınız. Çeyrek altını iktidarın döneminde marul haline getiren sihirbazlar, 20 lira olan çeyrek altın şimdi bir marul alınmıyor. Türkiye Cumhuriyeti'ne zam yağmuruna tutan, bu insanları inim inim inleten zamcı hükümet ve İdareci siz değil misiniz? Bazı şeyleri eleştirirken lütfen vicdan muhasebesi yapın” ifadelerine yer verdi. 

Muhabir: Neriman Dengiz