Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu Kanal Z  ekranlarında canlı yayınlanan “Günün Konusu” programının canlı yayın konuğu oldu. 
Zonguldak Sahil Bandından yapılan canlı yayında Zaimoğlu tüm sorulara yanıt verdi. 

“KRALDAN ÇOK KRALCI OLMAYA GEREK YOK” 

Geçtiğimiz günlerde Zonguldak’ı ziyaret eden Önceki dönem Ekonomi Bakanı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşler Başkanı Nihat Zeybekci, İl Genel Meclisi’ne de ziyarette bulunmuştu. 
Mecliste yaptığı ziyarette Meclis Başkanı Necdet Karaveli’nin koltuğuna oturan Zeybekci, CHP kanadında eleştiri yağmuruna tutuldu. 
Ziyareti esnasında İl Genel Meclis Başkanı Necdet Karaveli’nin koltuğuna oturmasını ve söylediği sözleri eleştiren CHP Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu, devletin koltuğuna genel başkan yardımcısı oturamaz dedi. 
Kraldan çok kralcı olmaya gerek yok diyen başkan Zaimoğlu konu ile ilgili yaptığı açıklamada ; 

“Geçtiğimiz günlerde Zonguldak’ımıza değerli bir misafir geldi. Öncelikle toplumumuzda örf ve adetlerimize göre kurumumuza gelen misafir başımızın tacıdır. Bizim partimize de gelseydi kendisini ağırlardık. Benim anlayamadığım bir konu var. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci Zonguldak’a geldi. Bir siyasi partinin genel başkan yardımcısı geldi. Peki devletin koltuğuna nasıl oturabiliyor hala anlamış değilim. Bir siyasi partinin genel başkan yardımcısı devletin makam koltuğuna nasıl oturuyor? Kraldan çok kralcı olmaya gerek yok. Kendisini ağırlarsınız tamam ama bu ne demek, yanlış biliyorsam düzeltsinler devletin koltuğuna genel başkan yardımcısı oturamaz. Bu devletin makam ve mevkileri var. Enflasyon ile gerçek mücadele yöntemi üretimi artırmaktır diye bir söylemde bulunmuş Sayın Zeybekci, yeni bir parti mi kuruldu, halka kendini mi anlatıyor. 23 senedir bu ülkeyi biz değil siz yönetiyorsunuz. Elinizi kolunuzu bağlayan mı oldu neden bu zamana kadar yapmadınız ? 
Keşke başlatsanız bugünü Milad kabul ederim” ifadelerine yer verdi.

Muhabir: Neriman Dengiz