Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanlığına aday olan Osman Zaimoğlu yaklaşan ilçe başkanlığı seçimi ile alakalı değerlendirmede bulundu. 

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanlığı seçimine beyaz liste ile giren Osman Zaimoğlu, ilçe başkanlığı seçiminde bana oy veren arkadaşlarımıza oylarını helal ettireceğim oy vermeyenler de keşke sana oy verseydik söylediklerin siyaset değil gerçekmiş diyecekler. Ben elimi değil gövdemi taşın altına koyuyorum. Takdir Cumhuriyet Halk Partisinin delegelerinindir diyen Zaimoğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi, 
“Daha önce planlanmış olan 3 Eylül Pazar günü yapılacak olan kongremiz, Zonguldak’ta ki kapalı mekanlarda yer olmamasından kaynaklı partimizin yönetim kurulu araştırma yaptı ve 4 Eylül Pazartesi gününe tarih alındı. Zonguldak 100. Yıl Terminali karşısında sahil yanında bulunan Alaborina Restorantta öğlen saat 12.00’da başlayacak. Mesai bitiminde delege arkadaşlarımız oy kullansın diye oy verme işlemleri akşam saat 19.00 ‘da sona erecek. Toplam 7 saat oy kullanılabilecek. Başkan adayı arkadaşlarımız ile partimize hizmet edebilmek için yarış içerisine gireceğiz. Bu yarış Cumhuriyet Halk Partisine hizmet ve Zonguldak’ta birinci parti yapma yarışıdır. Kongre oluşacak ve kongre de doğal ve köy delegeleri dahil 392 tane Cumhuriyet Halk Partisi delegesi oy kullanacak. Siyaset, yönetim, anlayış ve politika bakımından beğendikleri aday kim ise bu kişiye oy verecekler. Umuyorum ki göreve davet noktasında biz oluruz. Biz seçilmediğimiz takdirde seçili olan başkanımız kim ise geçen dönem de yaptığımız gibi önümüzü ilikleriz parti ahlakı ve siyaset anlayışı içerisinde üye ya da delege olarak gece gündüz yine çalışmaya devam ederiz. Geçmiş dönemde Cumhuriyet Halk Partisi’nde ilçe başkanlığı adaylığında bulundum. Son haftaya rağmen adaylığımız netleşmemişti buna rağmen güzel bir çalışma yaptık. 80 delegemizden oy aldım. Bana oy vermeyen arkadaşlarımın kararına da saygı duyuyorum. Hiç bir şekilde toz tanesi kadar kendilerine dargınlığım yok, tam tersine dostluğum ve arkadaşlığım daha da pekişti. 19 Ocak 2020 tarihinde yapılan kongre partimizi daha başarılı bir yönetim ile politika oluşturmak için ilçe başkanlığına aday olarak bugüne kadar çalışma yaptım. Sonuç itibari ile partimizin değerli delegelerinin huzurundayız. Delegelerin 4 Eylül Pazartesi günü verecekleri oy ile ne kadar değer gördüğümüzü ölçeceğiz. Mahalle, köy ve beldelerde destek var mutlu oluyorum. Takdir Cumhuriyet Halk Partisinin delegelerinindir. Ben elimi değil gövdemi taşın altına koyuyorum. Büyük çalışma azmi ve heyecanı içerisindeyim. Güzel şeyler yapacağımıza inanıyoruz. Bize oy veren arkadaşlarımıza oylarını helal ettireceğiz vermeyenler de keşke sana oy verseydik söylediklerin siyaset değil gerçekmiş dedirteceğim. 4 Eylül Pazartesi akşamı açıklanacak olan yönetim kurulu ve ilçe başkanı kim ise diğer arkadaşlarımız ile beraber kucaklaşacağız, birlik beraberlik ve kardeşliğimizi ortaya koyacağız. 5 Eylül itibari ile de hedefimiz olan belediye başkanlığı seçimi için hep birlikte çalışmaya başlayacağız. İlçe kongresi bizim parti içi meselemizdir. Kongreye büyük oranda katılım olacağını görüyorum. Seçilen kişi Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilçe başkanı olacaktır ve kim seçilirse seçilsin en iyi şekilde görevini yapacağını düşünüyorum” dedi. 

(Haber : Neriman Dengiz)

Editör: Oğulcan Öz