KİLTAŞ Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifi Başkanı Ömer Şahintürk, basın açıklaması yaparak "65 yaş üstü, engelli, engelli refakatçi ve basın kartlarına sahip yolcularımız indirimli olarak kartlarını kullanacaklardır" açıklaması yaptı.

Maliyet artışından dolayı ücretsiz yolcu taşımacılığının artık yapılmayacağını belirten Başkan Ömer Şahintürk yaptığı açıklamada; 

Kilimli belediyesi bünyesinde halk otobüsleri olarak faaliyet göstermekteyiz. 25 Temmuz 2024 tarihi itibariyle Kilimli Belediyesi ile yapılan sözleşmemiz sona ermektedir.
Enflasyon, akaryakıt, araç sigortası, araç kaskosu, motorlu taşıtlar vergisi, yedek parça gibi araçları ilgilendiren faaliyetlerde muazzam fiyat artışları meydana gelmiştir.
İlçemizin nüfusu 20.300 kişidir. Aylık olarak taşıdığımız ücretsiz yolcu sayısı ise 22.000’e yakındır. Ücretsiz taşıma ile ilgili aldığımız destek 81.000 TL’dir. Ücretsiz taşıdığımız yolcuların karşılığı ise 600.000 TL’nin üzerindedir. Esnaf olarak aradaki farkı karşılayamaz durumdayız. Kilimli Belediyesi ile yapılan müzakereler sonucunda tarafımıza herhangi bir Gelir Desteğinin verilemeyeceği sözlü olarak bildirilmiştir.
25 Temmuz 2024 tarihi itibari ile Özel Halk Otobüsü sözleşmemiz sona erecektir. Belirtmiş olduğumuz muazzam maliyet artışlarından dolayı ücretsiz taşımacılığa kısıtlama getirilemez ise hizmetin yapılabilmesi mümkün değildir. Buna istinaden;
65 yaş üstü, engelli, engelli refakatçi ve basın kartlarına sahip yolcularımız indirimli olarak kartlarını kullanacaklardır. KART DOLUM NOKTAMIZA GELEREK KARTLARINI İNDİRİMLİ KARTA ÇEVİRMELERİ GEREKMEKTEDİR. GAZİ ve ŞEHİT AİLESİ YAKINLARININ ÜCRETSİZ TAŞIMACILIK HAKLARI DEVAM EDECEKTİR. KİLİMLİ HALKINA SAYGIYLA DUYURULUR” ifadelerine yer verdi. 

Muhabir: Neriman Dengiz