CHP'de 4 -5 Kasım tarihlerinde yapılacak olan kurultayda genel başkanlığa adaylığını açıklayan Özgür Özel, Filistin'de her gün yüzlerce kişiyi bombalayarak soykırım uygulayan İsrail'in saldırılarını, "Hamas bir terör örgütüdür. Ve İsrail'de Filistin'de çatışmaların olmadığı, durmuş olduğu bir süreçte bir gece yarısı sivillere yönelik roketli saldırılar bu süreci başlatmıştır" şeklinde yorumladı.

Zonguldak teşkilatında partililerle bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Adayı Özgür Özel gündemi değerlendirdi.

Hamas'ın bir terör örgütü olduğunu ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Adayı Özgür Özel, "Genel olarak ülkenin gündemini, dünyanın gündemini, partinin gündemini konuşmak zor. Ülkenin gündemiyle dünyanın gündemi Bir paralellik var. Maalesef Filistin'den her gün yeni kayıplar, yeni sivil kayıplarının haberleri geliyor. İsrail, Hamas terör örgütünün başlattığı ki Tayyip Erdoğan tarafından Hamas'ın bir terör örgütü değildir demesi kabule edilemez ve tamamen reddediyoruz ve  Türkiye açısından da son derece utanç verici bir yaklaşım olarak değerlendiriyoruz. Hamas bir terör örgütüdür. Ve İsrail'de Filistin'de çatışmaların olmadığı, durmuş olduğu bir süreçte bir gece yarısı sivillere yönelik roketli saldırılar bu süreci başlatmıştır. Hamas'ın bir terör örgütü olması ve İsrailli sivilleri hedef almış olması, ardından İsrail'in başlattığı devlet terörünü asla mazeret olamaz. Ve İsrail devlet terörünü de, Hamas terörünü de, dünyanın neresinde olursa olsun gerekçesi ne olursa olsun, tüm terör eylemlerini ve sivillerin canına kasteden her türlü eylemleri, eylemi kınıyoruz ve buradan bir kez daha hem Filistin'e Barış diliyoruz. Hem bütün dünyaya barış diliyoruz. Ve bundan sonraki süreçte daha fazla böyle acı haberler almamayı ümit ediyoruz." dedi.
 

Kaynak: Ercan Demir