Ecevit'i Düşünce Platformu Başkanı Pekcan Günarslan;
"Bayat ekmeğin 4 lira olduğu  yerde asgari ücretin 11 bin 500 lira olması komik" diyerek asgari ücretin yükseltilmesi çağrısında bulundu.

Günümüzde akaryakıttan, ekmekğe, gıda ürünlerine ve ulaşıma kadar her şeye fahiş zamların geldiğini ve vatandaşın geçinmekten aciz konuma düştüğünü ifade eden Ecevitçi Düşünce Platformu Başkanı Pekcan Günarslan şunları söyledi;

“EN DÜŞÜK KİRA 5-6 BİN LİRA BAYAT EKMEK BİLE 4 LİRA VATANDAŞ ÇARESİZ”
"Günümüzde hayat pahalılığı arttı. Enflasyon yükseldi, ev kiraları ,gıda ürünleri, akaryakıt, ulaşım her şey zamlandı. Ekmek 7.5 lira oldu fakat bayat ekmeğin bile 4 liraya satıldığı günleri yaşıyoruz. Yani ekonomik kriz aldı başını gidiyor. Bu da biz vatandaşların zoruna gitmeye başladı. Bunun önüne geçmemiz  lazım.Durumu iyi olmayan hatta bayat ekmek bile alamayanlar ne yapsın?
Artık zamlardan vatandaşlar iyice bunaldı.  Bazı vatandaşlarımız beni gördüğü zaman,
‘Başkanım bayat ekmeği 4 lira veriyoruz, taze ekmek 7.5 lira’ gibi şikayetlerde bulunuyorlar. Ekonomik olarak bayağı zor bir durumdayız. Ev kiraları en düşük ortalama 5-6 bin lira civarı olduğunu hesaplarsak 4 kişilik bir ailenin geçimi sırasında daha da zorlaşıyor. Bunun önüne geçmemiz lazım. Bunun önüne geçmemiz için de asgari ücretin artık artması lazım. Yani biraz daha yükselmesi lazım.  Asgari şu anda 11 bin 500 lira. Bayat ekmeğin 4 lira olduğu  yerde asgari ücretin 11 bin 500 lira olması komik.
(Haber – Ercan Demir)