Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Sipahiler Köyü, tatilcilerin ve piknik yapmak isteyen ailelerin uğrak noktası oldu. Gün geçtikçe halk tarafından rağbet gören Sipahiler Köyü Mesire Alanı, ailelerin çocuklarıyla birlikte vakit geçirebileceği bir sosyal yaşam alanı haline geldi. Çevre illerden kampçıların da bölge üzerinde inceleme yapmasının ardından kamp alanı olarak da literatüre kazındı. 

PİKNİK ALANINI ÇÖPLÜĞE ÇEVİRDİLER 

Ancak bilinçsiz ve duyarsız bazı şahısların mesire alanına, alkol şişeleri, cam kırıkları, piknik malzemeleri ve birçok atık malzeme bırakması sonucu Sipahiler Köyü Mesire Alanı doğal görünümünden uzaklaşmaya başladı. 

Ağaçlık alanlarların arasına atılan çöp poşetleri nin birikmesiyle de etrafa yayılan çöp kokusu, piknikçilerin midesini bulandırır hale geldi.

DRİFT ATTILAR!

Bölgede sınırların dozunu aşarak drift atan sürücülerin de kendi aralarında gösteri yapması da mesire alanında konaklayan, piknik yapan vatandaşların can sağlığını tehlikeye soktu. 

Zonguldak için turizme kavuşturabilecek bu doğal alanın yeterli temizliğe ve güvenliğe yetkililerce kavuşturulması bekleniyor.

SİLAHLA HAVAYA ATEŞ AÇTILAR

Alkolden ve drift zevkinden kendini  alamayan duyarsız şahıslar, kalabalık mesire alanında silahla havaya 10 el ateş açtı. Bölgede herhangi bir güvenlik biriminin olmaması sebebiyle bu kadar rahat davranabilen magandalar, piknik alanında oynayan çocukları ölümle karşı karşıya getirdi. 

Zonguldak için turizme kavuşturabilecek bu doğal alanın yeterli temizliğe ve güvenliğe yetkililerce kavuşturulması bekleniyor.

Muhabir: Ersin Çorbacı