Plt nedir
Bazı kavramlar internette her ne kadar karşımıza çıksa da anlamları hakkında bilgi sahibi olamayabiliyoruz. Bu kelimelerden biri olan Plt kelimesi ise anlamı bir çok insan tarafından araştırılıyor. Peki Plt nedir? Plt ne demek? İşte detaylar…
Plt ne demek
Plt kelimesini merak edenler, ne anlama geldiğini öğrenmek isteyen insanlar Plt ne demek? TDK sözlük anlamına göre Plt nedir? sorularının cevabını bulabilmek amacıyla internet mecralarında bulunan kaynakları tarıyorlar. Turkuaz Gazetesi olarak sizler için Plt kelimesini araştırdık. İşte haberin detayları…
Günlük konuşma dilinde nadir duyduğumuz ya da hiç duymadığımız kelimeler bulunmaktadır. Bu kelimelere bazen akademik, bazen terminolojik ve eski dönemlerden kalma olabiliyor. Türkçede de yapılarına, oluşumlarına göre farklılaşan pek çok kelime bulunur. İnternette yapacağınız kısa bir araştırma sonucunda hangi kelimenin ne anlama geldiğine dair bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu bağlamda Plt nedir? Ne anlama gelmektedir? Sorularına cevap bulmak istiyorsanız haberimizi okuyabilirsiniz. İşte detaylar…
PLT NEDİR? TDK SÖZLÜK ANLAMINA GÖRE PLT NE DEMEK?
Plt kelimesi bazı yerlerde karşımıza çıkması olası olan kelimelerden biridir.
Günümüzde çok az insan Plt kelimesinin anlamını bilmektedir. Dolayısıyla anlamı bu kelimeyi ilk defa duyan herkes tarafından merak edilmektedir.
İnsanlar farklı kaynaklardan bu kelimenin anlamını araştırmaktadır.
Plt ne demek?
Trombosit ne demek sorusu, kan pulcukları ya da plateletler olarak da bilinen bir tür kan hücresi grubu olarak yanıtlanabilir. Kemik iliğinde üretilen trombositler, kanda çeşitli kimyasal reaksiyonların yürütülmesi için önemli görevler üstlenir.
Kanın pıhtılaşması, damar hasarlarının onarılması ve yaraların iyileştirilmesi gibi birçok durumda trombositler, çeşitli şekillerde farklılaşarak oluşan travmanın derhal kapatılmasını sağlar. Böylelikle kan kaybının önüne geçilirken hasar gören dokuların onarımı için gereken ortam hazırlanmış olur. Trombosit sayısının normalden daha düşük olması durumunda kan damarları yaralanmaya ve kanamaya yatkın hale geleceğinden yaralanmalarda aşırı kan kaybı görülebilir, yara iyileşmesi gecikebilir ve kanın pıhtılaşma süresi uzar.
TDK’ye göre Plt ;
TDK sözlüğünde PLT'ye ilişkin herhangi bir bilgi bulunamamıştır.