Rekreasyon nedir
Rekreasyon kelimesi birçok insan tarafından merak ediliyor. Günlük yaşamda da sık sık kullanılan bu kelimenin ne anlama geldiği araştırılıyor. Peki, Rekreasyon nedir? Rekreasyon ne demek? İşte detaylar…
Rekreasyon ne demek
Rekreasyon kelimesini merak edenler, ne anlama geldiğini öğrenmek isteyen insanlar Rekreasyon ne demek? TDK sözlük anlamına göre Rekreasyon nedir? Sorularının cevabını bulabilmek amacıyla internet mecralarında bulunan kaynakları tarıyorlar. Turkuaz Gazetesi olarak sizler için Rekreasyon kelimesini araştırdık. İşte haberin detayları…
Günlük konuşma dilinde nadir duyduğumuz ya da hiç duymadığımız kelimeler bulunmaktadır. Bu kelimelere bazen akademik, bazen terminolojik ve eski dönemlerden kalma olabiliyor. Türkçede de yapılarına, oluşumlarına göre farklılaşan pek çok kelime bulunur. İnternette yapacağınız kısa bir araştırma sonucunda hangi kelimenin ne anlama geldiğine dair bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu bağlamda Rekreasyon nedir? Ne anlama gelmektedir? Sorularına cevap bulmak istiyorsanız haberimizi okuyabilirsiniz. İşte detaylar…
REKREASYON NEDİR? TDK SÖZLÜK ANLAMINA GÖRE REKREASYON NE DEMEK?
Rekreasyon kelimesi bazı yerlerde karşımıza çıkması olası olan kelimelerden biridir.
Günümüzde çok az insan Rekreasyon kelimesinin anlamını bilmektedir. Dolayısıyla anlamı bu kelimeyi ilk defa duyan herkes tarafından merak edilmektedir.
İnsanlar farklı kaynaklardan bu kelimenin anlamını araştırmaktadır.
Rekreasyon ne demek?
Rekreasyon Fransızca kökenli bir kelimedir. Fiziksel, sosyal ve zihinsel sağlığı iyileştirerek yaşam kalitesini nasıl artırmanız gerektiğini bulmaya olanak sağlayan çalışmaların hepsini kapsamaktadır.
Rekreasyon insanın boş zamanlarında kendini mutlu edecek aktiviteler de bulunması anlamına gelir.
Rekreasyon, genel olarak “insanın yaşamını canlandırması ve yenilemesi” demektir. Bu amaçla insanın meditatif bir ruh haline bürünerek ruhunu besleyecek aktiviteler yapmasıdır.
TDK’ye göre Rekreasyon;
Fransızca recreation
1. isim İnsanların boş zamanlarında, eğlence ve spor amacı ile gönüllü olarak katıldıkları etkinlikler.
2. isim Bir bölgeyi insanların eğlenme, dinlenme amacıyla kullanabilecekleri bir duruma getirme.
3. isim Uyumlanma.
4. isim Eğitme.