Birçok ilde faaliyet gösteren işletmelerde satılan replika ürünler ünlü markaların avukatlarının takibine takılırken gözler Zonguldak’a çevrilmişti. Zonguldak'ta da çok sayıda işletmenin replika ürün satışı yaptığı öğrenilirken, Ticaret İl Müdürlüğü'nün harekete geçip bir denetim yapmaması ise gözlerden kaçmıyor.
Öte yandan, aldıkları replika ürün çantalarda sorun yaşayan bazı vatandaşlar ürürlerini geri iade edemezken durumu CİMER’e bildirdikleri öğrenildi. CİMER’e şikayette bulunan vatandaşlar Zonguldak ticaret İl Müdürlüğü’nün de harekete geçerek denetim yapması istiyor.
REPLİKA ÜRÜN NE DEMEK?
Replika ürün ya da başka bir deyişle çakma ürün, pahalı ürünlerin daha ucuz ve kalitesiz malzemelerle imal edilen benzer ya da orijinalinin kopyası olan ürünlere denir. Replika ürünlerde amaç kalite değil benzerlik olduğu çok uzun ömürlü değillerdir.