Kdz. Ereğli Belediyesi, bölgeyi etkisi altına alan olumsuz hava koşulları nedeniyle gerekli önlemleri alarak tüm birimleriyle alarma geçti. Kdz. Ereğli Belediyesi, bölgede etkili olan çok kuvvetli ve yer yer şiddetli gök gürültülü sağanak yağış ve fırtınaya karşı önlemlerini artırdı. Tıkanan mazgallar anlık olarak temizlenirken, dereler de kontrol altında tutuluyor.

Bugün etkili olan sağanak yağış ve fırtına nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, ağaç ve direklerin devrilmesi gibi durumlarla karşılaşılabileceği uyarısında bulunan belediye, kent genelinde alarma geçti.

Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ekipleri, gece yarısından itibaren tıkanan mazgalları hızla temizlerken, derelerin durumu da yakından izleniyor. Zabıta ve İtfaiye ekipleri, belirli noktalarda kontrollerini sürdürüyor. Diğer ilgili müdürlükler de kendi alanlarında çalışmalarını devam ettiriyor.

Vatandaşların herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaları durumunda 333 11 53 numaralı telefondan belediyeye ulaşabilecekleri bildirildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ