-ÖZEL HABER-

Zonguldak'ta bugün ilginç bir dolandırıcılık olayı yaşandı.Adını vermek istemeyen bir vatandaş sahte sigortacılar tarafından 20.000 lira dolandırıldı.İddiaya göre olay şöyle gelişti.
Daha önceden kendisini özel bir sigorta şirketine sağlık sigortası yaptıran vatandaş, sabah saatlerinde kendini o şirkette çalışan biri olarak tanıtan sahtekar tarafından arandı. Telefonun ucundaki sahtekar daha önce sigorta yaptıran vatandaşa ait tüm bilgilerini söyleyerek inandırdı. Vatandaşın bilgilerini daha önceden bir şekilde eline geçiren ve telefonda söuleyen dolandırıcı hiçbir şeyden haberi olmayan masum vatandaşı
bir şekilde inandırarak ikna etti.
Dolandırıcı Sahtekar vatandaşa daha önce yaptırdığı sigortadan dolayı fazla para alındığını ve o paranı iade edilmesi için banka hesap numarasını ve IBAN numarasını istediği öğrenildi. Vatandaş sahtekar  inanarak hesabına fazla ödediği paranın geri yatacağını sandı. Ancak kurbağanın banka hesap numaralarını ve IBAN numarasını öğrenen sahtekar vatandaşın bankada bulunan 20 bin lirasını iki dakika içinde kendi hesabına geçirdi. Daha sonra uyanan ve dolandırıldığını anlayan vatandaş İl Emniyet Müdürlüğü'ne giderek şikayetçi oldu.

Muhabir: Ercan Aygün