Çaycuma Kent Konseyinin, seçimli olağan genel kurulu yapıldı. Çaycuma Belediyesi Çarşamba Salonu’nda yapılan genel kurulun Divan Başkanlığını Çaycuma Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Hasan Volkan Eyidoğan yaparken kâtip üyelikleri Avukat Mustafa Verimbaş ve Kayıkçılar Mahallesi Muhtarı Mehmet Durguncu üstlendi. 

DERELİ ÜYELER VE TOPLUMDAN DAHA FAZLA DUYARLIK İSTEDİ
Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’nın bir açış konuşması yaptığı genel kurulda Kent Konseyi Başkanı Tuğrul Dereli genel kurula beş yıllık faaliyet raporunu sundu. Dönem içindeki çalışmalarını anlatan Dereli, Kent Konseyi çalışmalarına üyeler ve toplumdan daha fazla duyarlılık istedi.

DOKUZ KİŞİLİK YENİ YÜRÜTME KURULU SEÇİLDİ
Dereli’nin konuşmasının ardından Çaycuma Kent Konseyi Yürütme Kurulu seçimine geçildi. Başkanlığa tek aday olarak giren önceki Perşembe Belediye Başkanı İsmail İnam, açık olarak yapılan oylama sonrasında, oybirliğiyle Çaycuma Kent Konseyinin yeni başkanı oldu. Yine açık oylama ile yapılan seçim sonucunda Yürütme Kurulunun asil üyeleri şu isimlerden oluştu: Hayri Kandemir (Çaycuma Esnaf ve Kefalet Odası Başkanı), İmge İhsane Özcan BEÜ Çaycuma Meslek Yükseokulu), Mustafa Verimbaş (Çaycuma Barosu), Necibe Sonay Mocan Eşgi (Eğitim-Sen Çaycuma temsilciliği), Çetin Verim (Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası), Kamil Murat Gedik (İstasyon Mahallesi Muhtarı), Harun Toksoy (Çaycuma Öğretmenevi), Yaşar Demir (Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Çaycuma Şubesi), Figen Ormancı  (Eğitim-İş Çaycuma Temsilciliği). 

İNAM: KENT KONSEYİNİ ORTAK AKILLA YÖNETECEĞİZ
Genel Kurul, Yürütme Kurulu yedek üyeliklerine ise Ramazan Demir (Gelecek Partisi Çaycuma İlçe Başkanlığı), Murat Yıldız (Karamusa Mahallesi Muhtarı), Hasan Volkan Eyidoğan (Çaycuma Belediyesi Yazı İşleri Müdürü), Aytek Özcan (Zonguldak Sportif Havacılık Kulübü ), Mehmet Durguncu (Kayıkçılar Mahallesi Muhtarı), Bayram Tıska (Batı Karadeniz Telsiz ve Radyo Amatörleri Derneği ), Kadir Erbay (y
Yeniden Refah Partisi Çaycuma İlçe Başkanlığı), Barış İdris Yeşil(Pehlivanlar Mahallesi Muhtarı ve Adem İnam’ı (BEÜ Çaycuma Meslek Yüksekokulu) seçti. Seçimin ardından bir teşekkür konuşması yapan yeni Başkan İsmail İnam Kent Konseyi’ni ortak akılla yöneteceklerini söyleyerek kendini seçen genel kurula teşekkür etti.
 
BAŞKAN KANTARCI DERELİ’YE TEŞEKKÜR PLAKETİ VERDİ

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı Genel Kurulun sonunda önceki Başkan Tuğrul Dereli’ye hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek, üzerinde, “Çaycuma Kent Konseyi Başkanı olarak görev yaptığınız süre içinde ilçemizin sosyal kültürel gelişimi için harcadığınız emeğe teşekkür eder, saygılar sunarım.” yazan bir plaket armağan etti.

Kaynak: Haber Merkezi