Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürü, Çaycuma İlçe Müdürlüğü tarafından Plastik Sera Örtülerinin Yenilenmesi Projesi Ekipman Dağıtım Töreni Yapıldı. Gerçekleşen programa İl Tarım ve Orman Müdürü Nihat Ağan, İl Müdür Yardımcısı  Erol Ziyadoğlu, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Serkan Bulut, Çaycuma İlçe Müdürü Rıfat Verim, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, görevli personel ve yetiştiriciler katıldı.
Açılış konuşmalarını yapan İl Müdürü Nihat Ağan, Alternatif üretim modellerinden olan seraların daha sağlıklı ve dayanıklı koşullarda kullanımının önemli olduğuna değinerek 3.000.000,00 TL bütçeli % 50 hibeli proje ile birlikte 60 dekara yakın serada, sera örtüsünün yenilenerek, uygun olmayan çevre şartlarından korunaklı, hastalık ve zararlıların etkisini en aza indirip yetiştiricilerin birim alandan yüksek verim elde etmelerinin sağlanması  amaçlandığını belirtti ve üreticilere dağıtımı yapılan ekipmanların hayırlı olması temennisinde bulundu.
Proje kapsamında İl  genelinde 258 adet Sera Naylonu dağıtımı yapılacak olup; Çaycuma'da 159 tanesinin dağıtımı gerçekleştirildi. Ayrıca İlçede 2.592 adet kayıtlı sera bulunduğu ifade edildi.

Kaynak: Haber Merkezi