Kozlu Belediye Başkanı Altuğ Dökmeci imzasıyla meclise sunulan yazıda, “Belediye Meclisimizin 01.07.2024 tarihli ve 26 nolu kararı gereğince şirket kurulmasıyla ilgili talebimiz, ilgili kanunlar çerçevesinde Cumhurbaşkanlığı’ndan izin alınması hakkındaki karar neticesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na gönderilmiş ve Bakanlık, Cumhurbaşkanlığına iletilmeden önce yazımız ve ekindeki belgelere istinaden eksikliklerin giderilmesi amacıyla tarafımıza bir yazı göndermiştir” denildi.

Ayrıca, gerekli izinlerin alınması halinde kurulacak şirketin sermayesinin yüzde yüz (%100) Kozlu Belediye Başkanlığı'na ait olacağı belirtildi. Şirketin faaliyet alanlarının, yine İmar, İnşaat, Kültür, Turizm ve Gıda olarak, Şirket Ana Sözleşmesi’nde yer alan konulardan ibaret olacağı ifade edildi.

Yazıda, “4046 sayılı Özelleştirme Uygulamalarının Düzenlenmesi Hakkında Kanunun 26. maddesinde, belediyeler ve diğer mahalli idareler ile bunların kurdukları birlikler tarafından, ticari amaçla faaliyette bulunmak üzere ticari kuruluşlar kurulması ve mevcut veya kurulacak şirketlere sermaye katılımında bulunulması Cumhurbaşkanı iznine tabidir” ifadesine yer verildi. Buna dayanarak, şirket kurulması ve sermaye katılımında bulunulmasının Cumhurbaşkanı iznine tabi olduğu vurgulandı.

Son olarak, mecliste görüşülerek karara bağlanması talep edilen teklif, CHP’li ve AK Partili üyelerin onayıyla kabul edildi.

Muhabir: Gamze Taşdemir