Sol Parti Zonguldak İl Başkanı İsmail Yıldız, Zonguldak'ta belediye başkan adayı göstermeyeceklerini ancak bunun CHP'yi destekledikleri anlamına gelmemesi gerektiğini söyledi.

Yıldız, "CHP'nin politikalarına, genel anlayışına bakacağız. Yani işte yazacakları, çizecekleri  şeyler ne olacak? Ancak emekten yana bir program çıkarsa  CHP'yi destekleyebiliriz" ifdesini kullandı.

"BU SADECE BİR YEREL SEÇİM... ANCAK GENEL SEÇİM HAVASI OLUŞTURULMAYA ÇALIŞILIYOR"

"Sol Parti olarak Zonguldak'ta aday çıkarmıyoruz. Bizim parti programımızda olan şeffaf, Halkın çıkarlarıyla ilgili yerel yönetimlerle ilgili elbette ki düşüncelerimiz var. Bunlar nedir?  Zonguldak'ta ben yaptım. Ben ettim kültürünü terk etmek zorunda. En iyi betonu ben dökerim, en iyi  işte Zonguldak'ta köprüyü ben yıkarım, ben yaparsam olur mantığını terk edeceğiz. Şeffaf, demokratik, topluma dokunan, halka sorulan bir belediyecilik, şeffaf, yerel yönetim anlayışını benimsiyoruz. Burada gelinen ınoktata biz soldan yana, emekten yana, halktan yana bir yerel yönetim modelini benimsiyoruz. Bu kenti daha yaşanabilir bir hale getirmek için elbette ki yerel yönetimler, yerel demokrasi bunların öncü ayağı olacaktır. Sonuç olarak bu şehirde bir yerel yönetim var. Ama bugün gelinen noktada ülke sanki genel seçimlere gidiyor gibi bir hava var. Ancak sadece burada bir yerel yönetim seçimi yapılıyor. 

"RANTIN VE YOLSUZLUĞUN OLMADIĞI BİR KENT HAYAL EDİYORUZ"
Rantın ve yolsuzluğun olmadığı bir kent hayal ettiklerini ifade eden sol Parti İl Başkanı İsmail Yıldız şunları söyledi:

"Yerel yönetim kent yaşamıyla ilgili kentin insanlarının daha mutlu olduğu bir kent. Rantın, yolsuzluğun olmadığı bir kent hayal ediyoruz. İnsanları mutlu yaşadığı bir kenti sol parti olarak özlüyoruz. Umudumuz hayallerimiz var. Bu kentte yerel yönetici toplumun sorunlarıyla ilgilenmek zorunda.
Bu şehir En pahalı suyu kullanan kentlerden birisi. Ulaşımın en pahalı olduğu kentlerden birisi. Ulaşım sorununu çözmesini bekliyoruz.  Zamla bu şehir yönetilmez. Çeşitli modeller var. ülkede emekten yana bir yerel anlayış, şeffaf, yolsuzluğun, talanın, imar rantının olmadığı bir kent Özlüyoruz. Biz bu şehirde yaşıyoruz. Bu şehrin sakini değil, sahibiyiz diye düşünüyorum."

ÖNCE ADAYIN AÇIKLAYICI PROGRAMINA BAKACAĞIZ İLGİLİ KURULLARIMIZCA İNCELEYECEĞİZ...

Cumhuriyet Halk Partisi belediye başkan adayının programlarına karak karar vereceklerini ifade eden sol Parti İl Başkanı İsmail Yıldız sözlerine şu şekilde devam etti:

"Şimdi burada aday çıkarmamamız CHP'yi destekleyeceğiz anlamına gelmiyor. CHP'nin politikalarına, genel anlayışına bakacağız. Yani işte yazacakları, çizecekleri  şeyler ne olacak?  CHP'yi de destekleyebiliriz ancak emekten yana bir program çıkarsa  diye düşünüyoruz. 
Yani önce değerlendireceğiz sonra destekleme kararı alacağız. Bunu tartışıyoruz. Bu konuda ıadayın açıklayacağı  programa, manifestoya  bakmak istiyoruz. Şehre nasıl bakıyor? Geldiği zaman yoksul halkın ıdaha da yoksullaşmasını mı isteyecek? Yoksa hayatı daha da ucuzlatacak mı? Buna bakıyoruz. Mesele kent yaşamı, kent yaşamını kolaylaştıracak mı?  Bu kentte daha güzel günler yaşamak için programlarını partiniz ilgili kurullarımızda birlikte inceleyeceğiz"

Kaynak: Ercan Demir