Zonguldak Merkez ve ilçelerinde bu yaz sık sık su kesintisi yaşandı. Vatandaşlar yapılan su kesintilerinden oldukça dertliler. Su kesintilerinin en büyük nedenlerinden biri de sık sık arıza yapan şehir şebekesi su hattı...
Yıllardır Ulutan barajından şehre su taşıyan borular kullanım ömrünü doldurdu. Eskiyen borular sürekli arıza çıkartıyor. Zonguldak Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ekipleri kayıp kaçak ve arızaları tespit etmek için yoğun mesai harcıyor.
PATLAK BULUNDU ARIZA VERİLMEDİ 
Zonguldak Merkez Tepebaşı Mahallesi Ahmet Galatalı Sokak'ta araç yolunda su patlağı meydana geldi. Yaklaşık 15 gündür su boşa akıyor. Vatandaşlar arızayı belediyeye bildirdi.

Geçen hafta içinde mahalleye giden ekipler özel cihazlarla dinleme yaparak patlağın yerini tespit ettiler. Tamirat için çukur açılarak arızalı buraya ulaşıldı. Ancak ekipler arızayı gidermeden çukuru kapattılar. Hala aynı yerden su boşa akıyor. Belediye ekiplerinin su patlağını gidermek için yolda açtı. Çukur araç sürücülerinide sıkıntıya sokuyor. Araçlar zaten dar olan yolda çukurdan Kaçmak için kaza yapma tehlikesi yaşıyor.

15 GÜNDÜR BOŞA AKIYOR SU İSRAF OLUYOR 
Ahmet Galatalı  Sokak yolu üzerinde bulunan boru patlayanın iki haftadır yapılmadığını belirten mahalle Sakinleri suyun boş yere akarak ziyan olduğunu ifade ettiler. Mahalle sakinleri şunları söyledi;

"Bu yaz çok sık yapılan su kesintisinden dolayı mağdur olduk. Yaz ayları kurak geçti barajda su seviyesi azaldı. Merkez ve ilçe belediyeleri  araba, halı yıkanmamasını, bahçe sulanmaması konusunda uyarılar yaparak suyun israf edilmemesini istiyor.

Tepebaşı Mahallesi Ahmet Galatalı Sokak'ta  meydana gelen arıza nedeniyle su günlerdir boş yere akıyor. Bunun gibi daha onlarca boşa akan su vardır. Hem su israfından kaçırın diye vatandaşlara çağrı yapılıyor, hem de patlayan borulardan boşa akan suya bir çözüm bulunamıyor. Ahmet Galata  sokaktaki su patlağını yerini belediye ekipleri gelip tespit ettiler.

Arızayı onarmak için yoldaki parke taşları kaldırarak çukur açtılar. Ancak  arızayı tamir etmeden patlak borunun üstünü tekrar toprakla kapattılar. Kaç gündür tonlarca su boşa akıp gidiyor. Ekipleri defalarca aradık ama bir sonuç yok. Bu su patladı derhal yapılıp israfın önüne geçilmelidir.
Bu görünen ve bilinen su arızası günlerdir yapılmazsa bilinmeyen arızalı borulardan her gün tonlarca su boşa akıyor demektir. Biz susuzluk çekmeyi bir kenara bıraktık su kaynaklarımızı korumamız gereken şu günlerde boş yere akmasına ve israf olmasına üzülüyoruz."

Muhabir: Ercan Aygün