Turistik Belde Filyos'ta su sıkıntısı baş göstermeye başladı. Filyos Belediyesi'nden yapılan açıklamada su depolarındaki seviyenin iyice düştüğü belirtildi. Yaz aylarında su kullanımının arttığı bahçe sulama ve araba yıkama nedeniyle su sıkıntısının yaşanacağı ifade edildi. Belediyeye yapılan açıklamada şu bilgilere ve yer verildi;

"Beldemizde yaz ayları boyunca oluşan nüfus artışına ilave olarak yaşanılan kuraklık nedeniyle beldemizde su sorunu baş göstermeye başlamıştır.

Ana depolardaki su seviyesinin kritik seviyeye gerilemesinden dolayı özellikle yüksek yerlerde bulunan yerleşimlerimiz Geriş Mahallesi ve Kocaali Mahallesine diğer mahallelere göre daha uzun süre su gönderilememektedir.

Depolardaki suyun belirli seviyeye yükselmesine müteakip ivedi olarak su meskenlere ulaşmaya başlamaktadır.
Ancak belediyemiz zabıta amirliği tarafından yapılan araştırmalar sonucunda; Şebeke suyu ile vatandaşlarımızın yaz aylarının gelmesi ile sabah ve akşam olmak üzere bahçe sulaması yaptığı tespit edilmiştir. Vatandaşlarımızdan ricamız şebeke suyunu bağ ve bahçe sulamalarında kullanmamaları ve diğer vatandaşlarımızı mağdur etmemelidir.

Beldemiz mahallelerinde su bekleyen vatandaşlarımızın olduğunu da düşünerek, suyu meskenlerine ulaşan vatandaşlarımızın gelişigüzel bağ ve bahçe sulamaları etik bulunmamaktadır.

Belediyemiz Zabıta Amirliğince; bağ ve bahçe sulamakla birlikte, su saati bulunup da belediyemize abone olmadan şebek suyunu kaçak olarak kullanan yada şebeke suyundan direk bağlantı çekerek kaçak su kullanan vatandaşlarımız tespit edilerek gerekli iş ve işlemlerin yapılacağının bilinmesini isteriz.

Yukarıda bahsedilen sebeplerden dolayı; Vatandaşlarımızın suyu sadece meskenlerde hassasiyetle kullanmalarını önemle rica eder, en yakın zamanda su sıkıntısının çözümü için gerekli adımların atılacağını kamuoyuna saygıyla bildiririz."

Kaynak: Haber Merkezi