Zonguldak’ın Kilimli ilçesi Çatalağzı Beldesi Körpeoğlu Mahallesi’nde 1 aydır sular akmaması mahalle sakinlerini isyan ettirdi.

“SORUN EN KISA ZAMANDA ÇÖZÜME KAVUŞACAK” 

Çatalağzı Belediye Başkanı Yavuz Palabaş’da konu ile yakından ilgilendiğini ve 2 güne sorunu çözeceğini açıkladı. 
Alt yapı sıkıntısı var ve ana borudan yukarıya su gitmiyor diyen Çatalağzı Belediye Başkanı Yavuz Palabaş konu ile ilgili yapmış olduğu özel açıklamada şu ifadelere yer verdi; 
“Yaz mevsimi olması dolayısı ile bahçe sulama olayları çok yaşanıyor. Ana borudan yukarıya pompaların basacağı yere su gitmiyor. Normalde pompalar 24 saat çalışıyor. Bu mahallelerimiz köy suyu ile beslenen mahallelerimiz. 100-150 tonluk depolar var. Kuraklık sebebi ile köy suyu olmadığı için sıkıntı yaşıyoruz. 150 tonluk depo istedik. Suyun geldiği saatlerde mahalleli de su deposunu vermek istemiyor. Garanti çözüm depo yapılıp 250 tonluk suyun geldiği saatlerde oralarda depolardan su kullanılabilir. 1-2 güne bu sorun çözülecek. Köy  deposuna normal belediye suyu bağlanacak. Sıkıntı alt taraflarda suyun fazla kullanılmasıdır. Yükseklere su çıkmıyor pazaryeri ile depo arasındaki hattımızda bir hafta boyunca çok sayıda patlak olduğu için bu patlaklar onarılmaya çalışıldığında bütün ana hattın suyu kesilmiş oluyor. Yukarıya suyun çıkması 8 saati buluyor. Altyapıda da sıkıntı var yaklaşık 400 metrelik bir boru lazım bize, iç hatta dokunmadan harici bir hat yapılıp düzenleme yapılması gerekiyor.” İfadelerine yer verdi. 

OLAY NEYDİ? 

Zonguldak’ın Kilimli ilçesi Çatalağzı Beldesi Körpeoğlu Mahallesi’nde 1 aydır sular akmaması mahalle sakinlerini isyan ettirdi. 
Gürpınar Mahallesi sakinlerinden Yeşim Uğur Akburak, sosyal medya hesabından tepkisini dile getirerek,  “Burası Körpeoğlu ve insanlar 1 aydır susuz. Gerçekten susuz. 1 damla olmayasıya susuz. Siz yalan mı sanıyorsunuz. Çaresi ne ise bulunsun çözülsün. Arıza var ise onarılsın ve yapılsın. Her yer bu suyu harcıyorken bizim paramız para değil mi. Biz neden kullanamıyoruz. Bakın inanın kusura bakmayın ama tuvaletlerden enfeksiyon kapacağız, o derece çaresizlik içerisinde bu insanlar. Acil bir şekilde çaresine bakılsın. İnsanlar gerçekten doldu taştı ve sabırlar tükeniyor!” ifadeleri kullanmıştı. 

Muhabir: Neriman Dengiz