ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi 2024-2025 sezonunda ilk haftası 28 Eylül Cumartesi günü oynanacak karşılaşmalarla ile başladı.
Geçtiğimiz sezon 1. Ligde Şampiyon olarak Süper Lige yükselen Zonguldakspor Basket 67 takımı fikstürde yer aldı. İlk maçını  29 Eylül Pazar günü ( yarın) Ankara deplasmanında Orman Genel müdürlüğü (OGM) Ormanspor ile oynaması gerekiyor.
Temsilcimiz Zonguldakspor Basket 67 takımı lige katılım için aradığı desteği ve sponsoru bir türlü bulamadı. Kulüp Başkanı Kanat Tan’ın büyük çabalarına rağmen hiçbir destek gelmedi. Üç aydır çalmadık kapı bırakmayan Başkan Kanat Tan, bir türlü desteği bulamadı. Ligin başlama tarihi  geldi çattı. Zonguldakspor Basket 67 takımı ilk maçını yarın Ankara deplasmanında oynaması gerekiyor. Ancak ortada sahaya çıkacak bir takım yok. Başkan Kanat Tan, yarın  tek başına maçın oynanacağı 
M. Sait Zarifoğlu Spor Salonu gidip koskoca  Zonguldak’ın Süper Lig takımına sahip çıkamadığını gözler önüne serecek.
MERSİN, İSTANBUL, MUĞLA, ANKARA VE KAYSERİ’DE OYNANACAK ING KADINLAR SÜPER LİGİNDE İLK HAFTANIN MAÇ PROGRAMI ŞÖYLE:
28 EYLÜL CUNARTESİ
İLKEM Yapı Tarsus Spor -Galatasaray Çağdaş Faktorıng    
Fenerbahçe    -Botaş    
YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol- Beşiktaş    

29 EYLÜL PAZAR

OGM Ormanspor    - Zonguldak Spor Basket 67    
Emlak Konut - ÇBK Mersin    
Melikgazi Kayseri Basketbol- Danilos Pizza
FENERBAHÇE-GALATASARAY- BEŞİKTAŞ GELECEKTİ BU FIRSAT BİR DAHA GELMEZ
Zonguldak’a yıllar sonra  Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş gibi Türkiye’nin üç büyükleri olarak gösterilen takımlar gelecekti. Şehre ayrı bir hava katacaklardı. Rakip takımların  taraftarları renk katacaktı. Zonguldak takımına sahip çıkamadığı için büyük bir fırsatı elinden kaçırdı. Ayağına  kadar gelen fırsatı elinin tersi ile  geri itti. Kulüp Başkanı Kanat Tan son ana kadar büyük çaba gösterdi. Şehrin ileri gelenleri, Millet Vekilleri, İş İnsanları başta olmak üzere görüşmedik kimse bırakmadı. Çalmadık kapı bırakmadı.Yerel basının yanı sıra defalarca Ulusal TV kanatlarına  çıkarak derdini anlattı ama bir sonuç bulamadı. Maç günü  geldi çattı. Zonguldak büyük bir fırsatı kaçırdı.  Önümüzdeki hafta sonunda Fenerbahçe gelecekti. Zonguldak halkı  büyük takımları izleme fırsatını  kaybetti. Başkan Kanat Tan ‘Allah var gam yok’ diyor ama bu fırsat bir daha ele geçer mi bilinmez. Gerçekten yazık oldu.
 

Muhabir: Ercan Aygün