Zonguldak’ın dördüncü, ülkenin 190. tabiat olan, Kdz. Ereğli sınırları içerisinde yer alan Danaağzı parkı  harika doğası  ve Şelaleleri ile büyük  ilgi çekiyor.
Kdz.Ereğli ilçesine  bağlı   Tepeören Köyü yakınlarındaki 57 hektarlık bir alanda bulunan, bitki örtüsü ve yaban hayatı özelliğine sahip, manzara bütünlüğü içinde halkın dinlenmesine uygun, özgü kaynak değerlerini barındıran bir park. Görsel ve fiziksel değerleri, yamaçları, manzara güzellikleri ile ekoturizm ve rekreasyonel potansiyelinin yüksek olan tabiat parkı görülmeye  değer  yerler arasında  bulunuyor.
GÖRENLER ŞOK OLDU
Hafta sonunda Danaağzı parkına giden herkes için Doğa yürüyüşü Grubuna üye vatandaşlar büyük  bir şok  yaşadılar. Daha önceden parka giden duyarsız vatandaşlar içtikleri içeceklerin cam şişelerini, su ve kola  gibi içeceklerin pet şişelerini, yedikleri yiyeceklerin ambalajlarını   ve  tüm  çöplerini oldukları yerde bırakmışlar. Üstelik şişeleri kırarak sıcak havada orman yangınlarının çıkmasına da zemin  hazırlamışlar. Bu çirkin manzarayı gören duyarlı vatandaşlar başkalarının attığı çöpleri bir kenara topladılar ve çektikleri video sosyal medya'dan yayınlayarak duyarsız vatandaşlara tepki ve mesaj gönderdiler.

Muhabir: Ercan Aygün