Diyarbakır'da 21 Ağustos günü kaybolan ve 8 Eylül'de cansız bedeni bulunan, 8 yaşındaki Narin Güran'ın acısı halen daha yürekleri dağlamaya devam ediyor. Ülke ve dünya gündemine konu olan tüyler ürpertici olayın sır perdesi de adli makamlar tarafından didik didik inceleniyor. 

ZONGULDAK, ACI CİNAYETLE DERİNDEN ÜZÜLDÜ

Neredeyse her hanenin kapısından içeri girmiş olan büyük olayın acısı, Zonguldak'ta ikamet eden vatandaşları da derinden üzdü. Narin Güran için çeşitli eylemler yaparak "çocuk taciz ve cinayetlerine dur" uyarısı veren Zonguldaklılar, sosyal medya hesaplarından da Narin cinayetiyle ilgili tepkili paylaşımlarda bulundu. 

EKMEK TEKNESİNİN ARKA CAMINA NARİN GÜRAN FOTOĞRAFI YAPIŞTIRDI

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde yaşayan ve senelerdir esnaflık yapan, bölgenin tanınan taksicisi İbrahim Bakıroğlu da Narin Güran olayının ardından acısını gizleyemedi. Acı olaydan büyük bir üzüntü duyduğunu söyleyen Bakıroğlu, ekmek parası kazandığı taksisinin arka camına "Madem incitecektiniz, neden adını Narin koydunuz?" sloganıyla minik Narin'in fotoğrafını yapıştırdı. Çevredeki esnafın ve müşterilerinin de takdirini toplayan Bakıroğlu'nun sessiz eylemi, "Narin Güran'ı unutturmayacağız" sloganlarının tekrar hatırlanmasını sağladı. 

"BU OLAY ÜLKEMİZİ DERİNDEN ETKİLEMİŞTİR"

Taksici İbrahim Bakıroğlu, Narin Güran'ın acımasız bir şekilde öldürülmesiyle ilgili de açıklamalarda bulunarak, "Narin Güran olayı ülkemizi derinden etkilemiştir. Yüreğimizi yakana bu ve buna benzer olayların artık son bulmasını istiyoruz. Ben de bu duruma tepki göstermek için aracımın arka camına Narin'in fotoğrafını yapıştırdım" dedi. 

"ESNAFIMIZIN NARİN'İ UNUTTURMAMASI TAKDİR EDİLECEK DAVRANIŞTIR"

Gün içerisinde onlarca vatandaşa hizmet eden taksici İbrahim Bakıroğlu'nun müşterileri, "Esnafımızın Narin'i unutturmaması takdir edilmelidir. Bu fotoğrafı her gören kişi bir kez daha vicdanını sorgulayacak ve öylelikle hareket edecektir. Biliyorsunuz ki ülkemizde her olay 3 günde unutuluyor. Ama bu olaylar artık unutulmamalı. Konuyla devletimiz ilgileniyor ama yüreğimiz hep buruk kalacak." dedi.

NARİN GÜRAN CİNAYETİNDE SON DURUM

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, konuya ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu. İdari sürecin Narin Güran'ın cansız bedeninin bulunmasıyla sona erdiğini ve o andan itibaren sürecin adli bir süreç olduğunu söyledi.
Vali Murat Zorluoğlu, şöyle konuştu:
"Bu adli sürece herkesin sabırla saygı göstermesi gerekiyor. Titiz bir çalışma yürütülüyor. Cinayetin bütün yönleriyle açığa çıkartılması için arkadaşlarımız gayretle çalışıyor. Dolayısıyla burada çok aceleci davranmamak lazım. Sağlıklı bir şekilde bu adli sürecin tamamlanmasını da beklemek lazım. Konu adli bir konudur, adli sürecin devam ettiği bir konuyla ilgili çok fazla bir şey söylememiz doğru olmaz."

Kaynak: Haber Merkezi