Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı tarihi ve turistik belde Filyos'ta özellikle yaz aylarındaki nüfus artışına paralel olarak ihtiyaç duyulan suyun kesintisiz karşılanması için kalıcı çözüm üretildi. Filyos Belediyesi Derecikören mevki 122 Ada, 88 Parsel üzerinde 110 metre derinlikte sondaj yapılarak, 17 lt/sn yeni su kaynağı buldu.
İlgili kurumlardan yeni su kaynağı bulunan alanın tahsisi ve gerekli izinleri ile birlikte kimyasal ve bakteriyolojik analizleri tamamlanarak suyu belgesi alındı.
Yeni su kaynağına motopomp kurulması, isale hattı ve depo bağlantı çalışmaları tamamlanarak şebekeye verilmeye başlandı.
Yeni su kapasitesi tek başına beldenin ihtiyacını şimdilik karşılamadığından Çayköy kuyusuyla birlikte depoya basılıyor.
SU KESİNTİSİ YAŞANMAYACAK
Filyos Belediye Başkanı Erol Acar Müjdeli haberi duyurarak şu bilgileri verdi;
"Beldemize Çayköy kuyusu 20 lt/sn – Derecikören kuyusu 17 lt/sn olmak üzere toplamda 37 lt/sn su kapasitesine kavuşmuş olup, olağandışı arızalar dışında su yetersizliğinden dolayı kesintiler artık yaşanmayacaktır.
Vatandaşlarımızın su dahil tüm hizmetlerimizi kesintisiz alabilmeleri adına her alanda çalışmalarımız titizlikle devam edecektir.
Beldemize hayırlı olsun dileklerimle saygılar sunarım."