İYİ Parti İl Başkanı Erdal Gülay 2024 yerel seçimlerde hiç bir parti ile ittifak yapmayacaklarını açıkladı. Gülay ismini açıklamaktan kaçındığı çok iyi bir aday ile 1 aydır görüştüklerini, bu adıya Genel Başkan Meral Akşener ile tanıştıracaklarını belirterek şunlar söyledi: "3'üncü olağan genel kurulumuzda Sayın Genel Başkanımız tüm teşkilatlara şu açıklamayı yaptı: 'Bizler artık ittfakla değil, kendi partimizle, kendi adımız ve logomuzla bir yola çıkacağız. Bizim İçin ittfak bitmiştir' dedi.
Fakat siyaset ülke genelinde her geçen gün renk değiştiriyor. Yarın ülke genelinde ülke ve şehirlerin menfeatları açısından ittfak olur mu, olmaz mı bir şey diyemem. Ancak Genel Başkanımızın stratejini takip edeceğiz. 
"İTTİFAK YAPMAYACAĞIZ, ADAYIMIZ BELLİ"
İYİ Parti İl Başkanı Erdal Gülay, 2024 yerel seçimlerinde çok ciddi ve iyi bir aday ile görüştüklerini belirterek seçimlere İYİ Parti olarak tek başına gireceklerini, ittifak yapmayacaklarını belirterek adayın ismini açıklamaktan kaçınarak şunları söyledi: "Bugün geldiğimiz noktada şehrimiz adına ben Zonguldak'ta İYİ Parti çatısı altında bir belediye başkanı adayı çıkartmak istiyorum.  Bunun da görüşmelerini çoy iyi şekilde şu an sürdürüyorum. Yaklaşık 1 ayı geçmiş görüşmelerimiz oldu. Adayımız var. Hayat bu. Yarın ne olacağı belli olmaz. Düşündüğümüz adayın her hangi bir sağlık sorunu olmaması halinde adayımız belli. Adaylığını düşündüğümüz adayımızla aramızda en küçük bir sorun yok. Zonguldak'da Belediye Başkanlığını alabilecek bir aday kendisi.  Görüştğümüz adayımız Zonguldak'ta şehirde tanınmış ve bilinmiş, sevilen  bir aday. Ben İYİ Parti'de kesinlek ve kesinlikle bugün itibarıyla söylüyorum bir ittifak düşünmüyorum.
İYİ Parti Zonguldak'ta Belediye Başkanılığı'nı tek başına alacak bir kapasiteye sahip adayla yoluna devam edecektir. İnşallah kendisi ile ilgili bir sorun çıkmaz, çıkmayacağından da eminim. Bu yolda abi-kardeş ilerleyeceğiz inşallah."
"GENEL BAŞKANIMIZI ZİYARET EDECEĞİZ"
İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Erdal Gülay , "Partimizde bir kurultay yaşandı. Bu kurultayda Genel Başkanımız Meral Akşener bir güven tazeledi. Bunun için kendisine ben ve yönetim kurulu arkadaşlarım ile birlikte bir hayırlı olsun ziyaretinde bulunacağız. Bunun akabinde tekrar Genel Başkanımız ile yaklaşmakta olan 2024 Mart ayında yapılacak olan Mahalli idareler genel seçimleri ile ilgili Belediye Başkanlığı hakkında görüşmeler gerçekleştireceğiz ve Zonguldak'ta bir ittifak düşünmediğini kendisine açıklayacağım. Bir aday ile görüştüğümüzü belirtip, daha sonra bir randevu talep edip adayımızı kendisi ile tanıştıracağım" dedi.
"GENEL BAŞKANIMIZI ZONGULDAK'A DAVET EDECEĞİM"
Erdal Gülay, "Tüm partiler genel başkanını Zonguldak'ta görmek ister. Bende  Genel Başkanımız Merak Akşener'i Zonguldak'a davet edeceğim. Şehrimizin her gün kan kaybettiğini, burada insanların Sayın Genel Başkanımıza teveccüğü olduğunu bizler de biliyoruz, gelmesini çok istiyoruz ve yönetim olarak gelmesi ile ilgili çok baskı yapacağım" dedi.
(Haber: Ender Yüksel)

Editör: Oğulcan Öz