Zonguldak'ta vatani görevini yapmak üzere ülkenin dört bir yanına gönderilen  gençler, ile onları uğurlamaya gelen aileleri ve arkadaşları Zonguldak Belediyesi 100 Yıl otobüs terminaline akın etti.

Zonguldak'ta vatani görevini yerine getirecek olan gençler uzun konvoylar halinde Türk Bayrağı ile birlikte caddede araçlarıyla tur attıktan sonra Zonguldak Belediyesi 100 Yıl terminaline geldiler. Terminalde askerleri davul zurna eşliğinde uğurlayan arkadaşları "En büyük asker bizim asker" Asker gidecek geri gelecek" Her şey vatan için" gibi sloganlar attılar. Akerlerin aileleri ise göz yaşları içinde hüzün yaşadılar. Terminalde asker yoğunluğunun yaşandığı şu günlerde bir tarafta hüzün, bir tarafta coşku var.Celp döneminin gelmesiyle birlikte asker aileleri ve akrabaları otogarlarda kalabalık oluşturdu.
Otogarda toplanan askerler otobüslerle ülkenin dört bir yanındaki birliklerinin yolunu tutuyor. Otobüsün hareket saati gelip kalkmasın ardından vatandaşlar önünü keserek hep birlikte İstiklal Marşı'mızı okuduktan sonra askerleri yolcu ediyor.
 

Muhabir: Ercan Aygün