Zonguldak ekonomisini ayakta tutan özel maden ocakları fiyat düşüklüğü sebebiyle bir süredir zor günler geçiriyor. İşletmelerin zor gününde ayakta durmalarına katkı sağlamak amacıyla kar amacı gütmeden kömür fiyatlarına zam yapan Eren Enerji Zonguldak ekonomisine rahat bir nefes aldırdı. Zonguldak’a binlerce kişilik istihdam sağlayan, milyar dolarlık yatırımlar yapan Eren Enerji Zonguldak haklı tarafından takdirle karşılandı.

EREN ENERJİ DESTEK OLMAYA DEVAM EDİYOR

Bilindiği gibi, Eren Enerji’nin ruhsatı ithal ve yerli kömür üzerine olmasına rağmen yerli üreticilere her daim destek olurken resmi çalışan kurumlardan kömür almaya ve resmi çalışanlara destek olmaya devam ediyor.

ÇATES DEVLETİ ZARARA UĞRATIYOR

Aynı bölgede aynı işi yapan diğer firma Çates, ruhsatı yerli üretim olmasına rağmen yerli üreticilere aynı desteği vermekten imtina ederken, dışarıdan kömür getirmeye devam ediyor. Kömür işletmelerinin sıkıntılarını bilmelerine rağmen onları yok etmek pahasına kömür fiyatlarını ucuza kapatmaya çalışıyor. Çates’in Zonguldak’ı değil sadece kendilerini düşünmesi ise tepkilere neden oluyor. Resmi olarak faaliyet gösteren özel ocaklardan kömür almadığı gibi kimliği belli olmayan belirsiz firmalardan kömürü ucuza almanın hesapları yapılıyor. Bu firmaların uzaktan yakından üreticilikle ilgisi olmadığını Çates yetkilileri de biliyor ve devlet milyarlarca TL zarara uğratılıyor. Yetkililer Çates’e kömür veren firmaları incelediği zaman devleti ne kadar zarara uğrattıkları ortaya çıkacaktır. Çates bile bile bunlara göz yumuyor.

İKİ KURUM ARASINDA Kİ FARK

 2 tane enerji santralinin arasındaki fark bu. Eren Enerji eğitimden spora, istihdamdan yatırıma, Zonguldak’a hizmet etmeye yerli üreticiden karını düşünmeden desteğe devam Ederken, kömür işletmeleri Eren Ailesine teşekkür etti.

Muhabir: Gamze Taşdemir