Zonguldak Kültür ve Sanat Derneği üyeleri Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği konseri provalarına Şef Mustafa Kömürcü nezaretinde devam ediyorlar.  

Zonguldak Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Sunar Arslan, 20 Kasım'da Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği konserini aynı anda düzenleyeceklerini ifade etti.

Yıllardır sadece Türk Sanat Müziği ya da Türk Halk Müziği konserlerini tek başına yapıldığını ancak bu sefer her ikisini bir arada düzenleyeceklerini ifade eden dernek Başkanı Zonguldak Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Sunar Arslan, şunları söyledi:

"Derneğimiz 8 Şubat'ta kuruldu. Kurulduğundan bugüne kadar 4 tane konser yaptık. Şu anda da 20 Kasım'da ki konserimize hazırlanıyoruz.
Yine Zonguldak'ta Mustafa Kömürcü hocamızın önderliğinde bir ilk yaşayacak Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği müşterek olacak. Zonguldak'ta bir ilk olacak. Türk halk Müziği ve Türk Sanat Müziği Konser aynı anda olacak.
Türk Sanat Müziği karaoke, Türk Halk Müziği'de müzisyenlerle birlikte olacak.
Bülent Ecevit Üniversitesi Sezai Karakoç Kültür Merkezi'nde yapılacak ve  Katılım çağrısında bulunuyoruz. İnstagram'larda da paylaştık. Billboardlarımızda kayıtlarımız yapıldı.  Henüz daha biletlerimiz basılmadı. Basıldıktan sonra onları da sosyal medyada paylaşacağız"

Şef Mustafa Kömürcü"de, "Zonguldak'ın makus talihi, çalışma yeri yok. Konser salonu yok. Sağ olsun, Zonguldak Biriç Kulübü bizlere bu imkanı sağladı. Bir aydır burada çalışmalarımızı yapıyoruz. Biriç masalarının arasında maalesef. Amatör bir derneğiz. Şu anda 150'ye yakın bir üyemiz oldu. Bu sene 8 Şubat'ta kurulduk Sayın Başkanın söylediği gibi. Bütün arkadaşlarımız değişik meslek gruplarından, ev hanımları var. Çalışmayanları var. Meslek sahipleri var. Bunlar haftada bir gün 1 saat gelip müzik üretiyoruz, konserler yapıyoruz. İnşallah 20 Kasım'da da Sezai Karakoç'ta akşam iki bölümlük bir konser gerçekleştireceğiz. Katılım çağrısında bulunuyoruz ve herkesi bekliyoruz" dedi.

Kaynak: Ercan Demir